kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eksikleri tamamladı
FP'yi kapatmak için dava açan Vural Savaş, 30'a yakın görüntü ve ses kaseti ile iddianamesini güçlendiriyor

FP hakkında açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin ek bilgi ve belge istemesi üzerine harekete geçen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, 30'a yakın görüntü ve ses kaseti ile çok sayıda yazılı döküman temin etti.

Aralarında FP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, FP Grup Başkanvekili Abdüllatif Şener ve Merve Kavakçı'nın görüntülerinin de yer aldığı ek delillerin, deşifre işlemlerinin devam ettiği ve en geç önümüzdeki hafta içinde Anayasa Mahkemesi'ne teslim edileceği belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yakın kaynaklar, Başsavcı Savaş'ın ek delillerle ilgili ayrıntılı açıklamaların yer aldığı yaklaşık 20 sayfalık bir açıklama yazısını da Anayasa Mahkemesi'ne göndereceğini bildirdiler.

Başsavcı Vural Savaş'ın oluşturacağı dosyada, üniversitelerde yaşanan türban krizinin, FP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından tırmandırıldığı iddiasına da yer verilecek. Vural Savaş, bu iddianın kanıtı olarak da, Gül'ün Ankara Üniversitesi DTCF Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanan eşi Hayrünissa Gül'ün, kayıt yaptırmak için türbanla yaptığı başvuruyu gösterecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır