kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Teşkilat da isyanlarda
Kurucuların ardından teşkilat da Tansu Çiller'e başkaldırdı. Ankara il örgütü, Çiller'in atadığı il başkanını kabul etmedi.

DYP'de partinin duayeni Şanlıurfa Milletvekili Necmettin Cevheri'nin önceki günkü çıkışıyla birlikte, muhaliflerle, yönetim arasındaki gerginlik tırmanışa geçti. DYP Yüksek İstişare Kurulu ve 30 parti kurucusunun ardından, teşkilatlar da Genel Başkan Tansu Çiller'e karşı isyan bayrağı açtı.

Parti tarihinde ilk kez bir teşkilat, liderinin atadığı ismi reddedip, kendi il başkanını kendi belirledi. Çiller'in il başkanlığına getirdiği, Nevzat Ceylan'ı koltuğuna oturtmayan Ankara İl yönetimi, kendi içinde yaptığı seçimle İl Başkanlığı'na Oktay Sönmez'i oturttu.

Sönmez, Ceylan'ın atamasıyla ilgili kendilerine resmi bir bildirimde bulunulmadığını, bu yönde bir görevlendirme yapılması durumunda ise, "sonuna kadar haklarını savunacaklarını" bildirdi.

Eski il başkanı İhsan Saraçlar'ı istifaya zorlayan ve yerine milletvekili adayı, Orman Bakanlığı eski Milli Parklar Genel Müdürü Nevzat Ceylan'ı atayan DYP lideri Çiller, Ankara il yönetiminden beklemediği bir tepki gördü. Ceylan'ın atamasını "geçersiz" sayan ve il başkanlığı koltuğuna oturmasına izin vermeyen Ankara İl Yönetim Kurulu, önceki gün yaptığı seçimle bu göreve Oktay Sönmez'i getirdi.

İbret verici mücadele
Sönmez, dün göreve gelişiyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Parti Tüzüğü'ne uygun biçimde yönetim kurulunda yapılan seçimle işbaşına geldiğini vurgulayan Sönmez, "Parti içinde yaptığımız bu ibret verici mücadelemizin başarılı ve diğer partilere örnek olmasını dileriz" diye konuştu.

Sönmez, yönetim kurulunun, parti tüzüğünün ve genel merkezin verdiği görevler doğrultusunda Ankara'da DYP'nin en iyi konuma gelmesi için elinden geleni yapacağını anlattı.

Sönmez, yönetim kurulu kararıyla kendisinin İl Başkanlığı'na getirilmesine şu ana kadar Genel Merkez'den herhangi bir tepki gelmediğini de açıkladı.

"Millet bizi anlamadı!.."
PARTİSİ içinde liderliği tartışmaya açılan ve kendisine karşı giderek ivme kazanan muhalif hareketlerden bunalan Çiller dünkü grup toplantısında "Bizim bu seçimlerde anlattıklarımızın farkına millet pek varamadı" diye konuştu. Çiller, kongrede aday olacağının işaretini veren Necmettin Cevheri'ye yanıt olarak yorumlanan konuşmasında şunları söyledi: "Sözüm Meclis'ten dışarı... Bizim bu seçimlerde anlattıklarımızın farkına millet pek varamadı. Ama yılmamalıyız. İnançla davamızı, mücadelemizi sürdürmeli, bir vicdan muhasebesi yaparak, bunun üzerinde yeniden konuşmalıyız. "

Çiller konuşmasını şöyle sürdü: "Davaya inanıp, inananlarla yola çıktığınızda, arkanızda bir ordu görürsünüz. Davaya inanmadan ve inanmayanlarla yola çıkarsanız, arkanıza baktığınızda kimseyi göremezsiniz. Ben bir kere baktım, arkamda kimseyi göremedim. İnançsız 85 kişidense, inançlı 35 kişiyi tercih ederim."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır