kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MGK'nın özel gündemi TV yayını
MİLLİ Güvenlik Kurulu, bugün yapacağı aylık olağan toplantısında, "TV yayınlarını" masaya yatıracak. Komutanlar dün saat 14.00'te Milli Güvenlik Kurulu'na ön hazırlık yapmak için toplandılar.

MGK'nın bugünkü toplantısında ise "sorumlu yayıncılık" ile "frekans tahsis ihaleleri" özel gündem maddesi olarak ele alınacak. Toplantıya RTÜK Başkanı Kutlu Savaş da çağırıldı. Komutanlar da dün Genelkurmay karargahında toplanarak gündem maddeleri üzerinde hazırlık yaptılar.

30 Nisan'da yapılan son MGK toplantısının özel gündem maddesini oluşturan "turizm sorunları" görüşülürken, İstanbul'daki Mavi çarşı örneği verilerek, "Olay çözümlenmesine rağmen olayın görüntüleri "arşiv" uyarısı yapılmadan tekrar tekrar ekrana getiriliyor. Bu görüntüleri Avrupa basını da kullanıyor. Bu konuda özel kanallar daha dikkatli olmalıdır, daha sorumlu yayıncılık yapılmalıdır" görüşü dile getirilmişti. Bu durumun turizmi de olumsuz etkilediğine dikkat çekilmişti.

Malatya olayı
MGK toplantısına davet edilen RTÜK Başkanı Savaş'tan bu konuda neler yapılabileceği konusunda görüş alınacağı öğrenildi. MGK'da, son günlerde ekranlara yansıyan ve son olarak Malatya'da meydana gelen türbanla ilgili gösterilerin de dakikalarca TV'lerde yer almasına dikkat çekilerek, bu tür örneklerin "Türkiye'de ortalık karışık" imajını yarattığı, bunun da ülkenin imajını bozduğunun vurgulanacağı belirtiliyor.

Toplantıda ayrıca Avrupa medyasının bu konulardaki "duyarlılığına" dikkat çekileceği ve son olarak Londra'da meydana gelen ve 2 kişinin ölümü, 70 kişinin yaralanmasına neden olan bombalama olayı örnek verilerek, "bu olaydan sonra İngiliz basınında hiç kanlı, dehşet yaratacak görüntüler yer almadı" denilecek. MGK toplantısında, RTÜK'ün önümüzdeki aylarda yapmayı planladığı frekans tahsis ihalelerinin de ele alınacağı kaydedildi.

Yeni hükümetin kurulamaması nedeniyle Bülent Ecevit Başbakanlığındaki azınlık hükümeti son kez MGK'ya katılacak. Toplantıya yurtdışında olan Milli Savunma Bakanı Hikmet Sami Türk katılamayacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır