kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulaklar rahat edecek!..
DYP'li İyimaya, yeni Meclis'e ilk yasa teklifini verdi, seçim dönemlerinde gürültülü propagan-danın yasaklanmasını istedi

YENİ Meclis'in oluşmasının ardından milletvekillerinden ilk yasa teklifleri geldi. DYP Amasya Milletvekili Ahmet İyimaya, seçim dönemlerinde "gürültülü propaganda" ile 50 aracı aşan konvoy düzenlenmesinin yasaklanmasını öngören bir yasa teklifi verdi.

İyimaya tarafından hazırlanan 21. dönemin ilk yasa teklifi, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngörüyor. İki maddeden oluşan teklifin aynen benimsenmesi halinde, seçim dönemlerinde çevre kirliliğine yolaçan gürültülü propaganda yapılamayacak. Buna göre, belediye sınırları ve mücavir alan içinde, seçim takvimi boyunca, hoparlör ve benzeri ses yayın cihazlarıyla müzikli veya sözlü propaganda yapılamayacak. Mitinglerde ve kapalı alanlarda ses cihazları ile propaganda ise mümkün olacak. Sözkonusu teklifin gerekçesinde, seçim döneminin propaganda ve iletişim yoğunluğunun doruğa ulaştığı bir süreç olduğu belirtilerek, "Çevre hakkı, her süreçte varolması gerekli temel bir insan hakkıdır. Kirleten olarak ses (gürültü), seçim gerekleriyle meşrulaştırılamaz. Ayrıca böyle bir kirliliğin seçmenleri olumlu yönde etkilemesi de düşünülemez" denildi. Teklif ile ayrıca, 50 aracı aşacak konvoy düzenlenmesi de yasaklanıyor. Partilerin ya da bağımsızların düzenleyecekleri mitinge giden araç topluluğu ise konvoy yasağı kapsamında sayılmayacak.

Küçük belediyelere af
ANAP'lı Lütfullah Kayalar'ın teklifi ise nüfusu 20 binin altında olan ilçe ve belde belediyelerinin kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının affını öngörüyor. Teklife göre, borçlar, yasanın yayımını takip eden ay başından itibaren bir defaya mahsus olmak üzere affedilecek. Yasanın uygulanmasından doğacak maddi kayıplar, ilgili kamu kuruluşlarına Hazine tarafından görev zararı olarak ödenecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır