kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa Birliği Ankara'yı izliyor
Avrupa Birliği Komisyonu, Almanya dönem başkanlığının Türkiye ile ilişkilerde "kayıp" dönem olduğunu savunuyor

Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) ve Balkanlar'da, İstikrar Paktı ile ilgili büyük adımlar atan ve bu adımların Türkiye ile de paylaşılacağını düşünen AB, Ankara'daki siyasi gelişmeleri yakından takip ediyor.AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği tarafından yayınlanan "Güncel Avrupa" dergisinde Almanya'nın geride kalacak olan dönem başkanlığının, Türkiye ile siyasi diyalog açısından iki taraf için de bir "kayıp" olduğunu savunuluyor.

Önemli dönemeç
Haziran'da yapılacak Köln zirvesi ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yanı sıra Türkiye'de hükümetin yapılanması ise, ilişkiler açısından "önemli dönemeçler" olarak değerlendiriliyor.

Avrupa Birliği Komisyonu yetkilileri, Türkiye'deki genel seçimlerin sonuçlarını "hükümetin kurulmasından önce" değerlendirmek istemediklerini belirterek, "Ankara'da yeni hükümetin, 3-4 Haziran'da yapılacak Köln zirvesinden önce kurulması" beklentisini dile getiriyorlar. Yetkililer, "AB'nin Köln zirvesinden çıkacak olası mesajların buna bağlı olduğunu" belirtiyorlar.

Ankara'ya dikkat
Haberde, Köln zirvesinden AGSK konusunda çıkacak kararın, Ankara'nın Washington zirvesinde belirttiği beklentileri dikkate alacağı ifade ediliyor. Avrupa Birliği kaynakları ayrıca, AGSK ve İstikrar Paktı gibi gündemdeki tartışma ve pazarlıkların, "Türkiye ile siyasi diyaloğun tekrar canlandırılması için yeni unsurlar oluşturduğunu" söylüyor ve bu nedenle Ankara'daki siyasi gelişmelerin yakından izlendiğini ifade ediyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır