kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kırmızı Plaka kaydı
Yeni hükümette başbakan yardımcılığı sayısının 3'e çıkmasıyla kırmızı plaka sorun oldu. Halen başbakan yardımcılığı görevini yapan Hüsamettin Özkan "0005" no'lu kırmızı plakayı, diğer başbakan yardımcısı Hikmet Uluğbay ise "0006" no'lu plakayı kullanıyor.

Bu plakalardan sonra protokol sıralamasında, Yargıtay ve Danıştay başkanları geliyor.

Ancak yeni hükümette başbakan yardımcılığı üçe çıkarılınca, protokol sıralaması da sorun oldu. 3'üncü başbakan yardımcısı için, yüksek yargı organları başkanlarının plakaları geriye kaydırılacak. Başbakanlık, yeni plaka düzenlemesi için İçişleri Bakanlığı'na başvuracak ve bir an önce sorunun çözümünü isteyecek. Yapılacak düzenleme ile 3'üncü başbakan yardımcısına, bugüne kadar Yargıtay Başkanı'nın kullandığı "0007" plaka tahsis edilecek. Böylece Bahçeli 0005, Özkan 0006, ANAP'lı Başbakan Yardımcısı ise 0007 numaralı plakayı kullanacak. Yargıtay ve Danıştay başkanları daha sonra gelecek.

Kemerler sıkılacak
Başbakanlık, yeni hükümeti "tasarrufla" karşılayacak. Devlet bakanlarının kullanacağı araç, oda ve personel sayısına sınırlama getirildi. Devlet bakanlarına, makam aracı dışında sadece 5 hizmet aracı tahsis edilirken, bakanlar makam odasıyla birlikte yalnızca 6 oda kullanabilecekler. Personel sayısına da sınırlama getirilerek, "danışman enflasyonuna" son verilecek. "Başbakan 1'inci Yardımcısı" olacak Devlet Bahçeli, Ecevit'in şu anda kullandığı makam odasını kullanacak. Ecevit de, bugüne kadar kullanmadığı Başbakanlık makam odasına geçecek. ANAP'lı başbakan yardımcısına da, Başbakanlık Yeni Bina'da, Refahyol döneminde Tansu Çiller'in kullandığı oda verilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır