kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
57. hükümet bugün
Türban konusunun protokolde nasıl yer alacağını ve Köy Hizmetleri'nin kime bağlı olacağını bugün üç lider çözecek

DSP lideri Bülent Ecevit'in başkanlığında DSP-MHP-ANAP hükümeti bugün kuruluyor. DSP, MHP ve ANAP kurmaylarından, 57. Hükümet'in koalisyon protokolünü hazırlamak ve bakanlıkların dağılımını belirlemek üzere kurulan iki komisyon dün son toplantılarını yaptılar.

Koalisyon protokolünü hazırlayan komisyonda, DSP'den Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hikmet Uluğbay, Maliye Bakanı Nami Çağan, MHP'den Genel Başkan Yardımcıları Sadi Somuncuoğlu ve Tunca Toskay, ANAP'tan da Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keçeciler ile Erkan Mumcu görev yaptı.

Bakanlık dağılımını belirleyen komisyon ise, DSP'den Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, MHP'den Genel Sekreter Koray Aydın, ANAP'tan da Genel Başkan Yardımcısı Cumhur Ersümer'den oluştu.Hükümet protokolünün hazırlanmasıyla ilgili komisyonda görevli olan ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, dün akşam saatlerinde protokole son şeklinin verildiğini açıkladı.

Üçlü Zirve 14.00'te
Keçeciler ile Mumcu, çalışmaların tamamlanmasından sonra ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Nenehatun Caddesi'ndeki konutuna giderek, son duruma ilişkin bilgi verdiler.

Keçeciler, ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, hazırlanan protokolün bu sabah toplanacak ANAP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Meclis Grubu'nda ele alınacağını bildirdi. Bakanlıkların dağılımını belirleyen komisyonda görevli ANAP Genel Başkan Yardımcısı Cumhur Ersümer de, çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Kabine büyük ihtimalle yarın açıklanabilir" dedi. Ecevit, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın bugün saat 14.00'de Meclis'te biraraya gelerek bakanlıkların dağılımı ve hükümet protokolüne son şeklini verecekleri öğrenildi.

Türban ve Köy Hizmetleri
Üç liderin yapacağı görüşmede dün kurmayların çözemediği iki pürüzü de karara bağlayacağı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, türban konusunun koalisyon protokolünde nasıl yer alacağı ve Köy Hizmetleri'nin kime bağlı olacağı, komisyonlarda belirlenemedi. İki pürüzün çözümünden sonra Ecevit'in kabine listesini Köşk'e sunması ve Demirel'in de hemen onaylaması bekleniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır