kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Özür dileriz Sophie'
İngilizler, müstakbel prenseslerinin üstsüz fotoğraflarını yayınlalan The Sun gazetesine ateş püskürdü. Gazete özür dilemek zorunda kaldı.

İNGİLTERE'DE herkes The Sun gazetesine ateş püskürüyor. Gazeteler, Prens Edward'ın nişanlısı Sophie Rhys-Jones'un üstsüz fotoğraflarını yayınlayan The Sun'ın editörüne ve gazetenin sahibi Rupert Murdoch'u yerden yere vuruyor.

Haberi yayınlayan The Sun gazetesi editörü David Yelland, Buckingham Sarayı'nın baskısıyla gazetede tam sayfa özür dilemek zorunda kaldı. The Sun'ın dünkü sayısında koca başlıklarla "Özür dileriz Sophie" yazan Yelland, amaçlarının Sophie'yi incitmek olmadığını söylemeye çalıştı ancak kimseyi tatmin edemedi.

"En aptal adam"
The Sun'a ve editörüne en çok yüklenen gazete ise rakibi The Mirror oldu. Gazete olayı ayrıntılarıyla yayınlayarak editöre yönelik bir de başlık attı: Britanya'nın en aptal adamı bu mu? Gazetenin sahibi Basın Kralı Rupert Murdoch'da eleştirilerden payını aldı. Daily Telegraph gazetesi, The Sun'ın ünlü çıplak modeller sayfasını kastederek Murdoch'a "Kendi sevgilini sayfa 3'te çıplak görmek ister misin?" diye sordu.

Sophie hâlâ şokta
19 Haziran'da Kraliyet Ailesi'ne gelin olacak Sophie Rhys-Jones ise hâlâ olayın şokunu atlatamadı. Ancak başta Kraliçe olmak üzere Başbakan Tony Blair ve bazı bakanlar gazetenin tutumunu kınayan bir açıklama yaptı. Sophie'ye en büyük destek de nişanlısı Prens Edward'tan geldi. Edward, bir gençlik anısının Sophie'den başına bela olmaması gerektiğini söyledi.

Bu arada Sophie'nin üstsüz fotoğrafını 100 bin sterline (64 milyar lira) satan Kara Noble, çalıştığı radyo istasyonu Heart FM'den kovuldu. 19 Haziran'daki görkemli düğün törenine haftalar kala patlak veren olay Sophie kadar olaya adı karışan radyo ve televizyon sunucusu Chris Tarrant'ı da üzdu. Tarrant, Sophie ile arkadaşlıktan öte bir ilişkisi olmadığını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır