kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ziraat, Postane'leri ATM'lendirecek
Zİraat Bankası, Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol uyarınca, banka şubesi olmayan yörelerde, posta işletme binalarına ATM cihazları yerleştirecek. Ziraat Bankası'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, uygulama ile yurtçapındaki 1.500 ATM'den, tüm banka işlemleri yapılabilecek. Protokolle, tüm Türkiye'ye teknolojik gelişmeleri yaymak ve kesintisiz hizmet amaçlanıyor.

Sanal Yatırım Yarışması sonuçlandı
Demirbank'ın düzenlediği Sanal Yatırım Yarışması sonuçlandı. Sermaye piyasalarını internet aracılığıyla kitlelere yaymak ve menkul kıymetler alım/satımının artırılmasını sağlamak amacıyla "Order-on-line" sistemi çerçevesinde düzenlenen Sanal Yatırım Yarışması'nın birincisi, yaptığı işlemlerde yüzde 99,86 getiri sağlayan YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencisi Bora Yerliyurt oldu. Türkiye genelinde 3 bin 268 kişinin başvuruğu birinci dönem yarışmanın birincisine 300 milyon, ikincisine 200 milyon, üçüncüsüne ise 100 milyon TL tutarında Demirbank hisse senedi verildi.

IMF: Paramız Arjantin'e helal olsun
IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Arjantin ekonomisindeki gelişmeleri övdü. Stanley Fischer, Arjantin Hükümeti'nin, büyük durgunluğa rağmen, bütçe açığının artmasını önlemeye dönük, övgüye değer bir gayret içinde olduğunu kaydetti. Arjantin ile yapılan anlaşma uyarınca, 2.2 milyar dolarlık mali yardımın üçüncü dilimini onaylayan Fischer, Arjantin'in, istediği zaman, 1.3 milyar dolarlık kredi çekebileceğini ifade etti. Arjantin Hükümeti'nin ise çok fazla sıkışmadıkça, IMF'deki kredi hakkını kullanmayacağı belirtiliyor.

Demir Factoring ihracata yüklenecek
Demİr Factoring 99'da ihracat factoringinin payını yüzde 40'a yükseltmeyi hedefliyor. Demir Factoring Genel Müdürü Sedat Avşar, 99 yılı için belirledikleri büyüme hedefinde ihracat factoringinin payını 25 milyon dolar olarak belirlediklerini belirterek "Amacımız ihracatçıların işlemlerini risk sigortası kapsamında garantilemek, ucuz döviz fonlamalarıyla destek vermek ve gelecekte işlem hacmimizin yüzde 40'ını bu alana ayırmaktır" şeklinde konuştu.

Duran arsasını yabancıya satacak
Duran Ofset fabrika arsa ve binasını yabancı yatırımcılara satma kararı aldı. Duran Ofset'ten dün yapılan açıklamada şirketin aktiflerinde bulunan fabrika arsa ve binası için yabancı bir yatırımcının teklif verdiği ve teklifin uygun bulunarak görüşmelere başlanması kararı alındığı belirtildi. Haber üzerine şirket hisseleri dün borsada oldukça yüksek oranda prim yaptı. Güne 4600 liradan başlayan şirket hissesi, yüzde 18 değer kazanarak 5200 liradan kapandı.

Ukrayna 'ikna' bekliyor
Türkİye, Ukraynalı turisti yeniden kazanmayı hedefliyor. 1996 yılında Türkiye'ye 420 bin Ukraynalı gelirken, 1998 yılında bu rakam 120 binlere kadar geriledi. Bu yılki durum ise daha kötü. Geçen yıl Ukrayna-Türkiye hattında haftada 5-8 charter uçağı çalışırken, şu anda bu rakam haftada bir uçağa kadar düşmüş durumda. Ukrayna'nın Donetsk kentinin Ticaret Odası yetkilileri, sorunlarını İş Konseyi Türkiye Başkanı Tuğrul Erkin'e de anlattılar. Yetkililer, Turizm Bakanlığı'nın duyarlı olmadığından yakındılar. Erkin de, "Moskova'da ya da Paris'te terörün turizmi etkilemeyeceğini anlatmanız daha zordur. Türkiye'de tatil yapan ve mutlu olan birçok Ukraynalı var. Onların intibalarını mahalli televizyonlar, radyolar aracılığıyla aktarabilirsek, akışkanlığı sağlayabiliriz" dedi.

'Öncelik turizmin olmalı'
Türkİye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Barlas Küntay, yeni kurulacak hükümetin icra programında turizmin 'öncelikli sektör' olarak yer alması gerektiğini söyledi. Küntay, turizmde yaşanan krizin siyasal ve ülkesel bir nitelik kazandığını ifade ederek, çözüm için siyasal irade, bürokrasi ve sektörün ortak hareket etmesinin şart olduğunu belirtti. 1999 sezonunun olumlu beklentilerle başladığını, ancak bölücübaşının yakalanışını takiben Avrupa'daki terör odaklarının propaganda eylemlerinin Türk turizmi aleyhine bir kampanyaya dönüştüğünü kaydeden Küntay, şöyle dedi: "Bu kez sorunun boyutları çok farklıdır. Yüzeysel olmayan, gerçek ve sürekli önlemler alınması zorunludur. Aksi takdirde bugün yaşanan krizin yılın ikinci yarısını etkileme riskinden endişe duyulmalıdır."

Çaya 118 bin lira verildi
Sanayİ Bakanlığı yaş çay yaprağı alım fiyatlarını belirledi. Alım fiyatları kiloda birinci sürgün için 118 bin lira, ikinci ve üçüncü sürgün için de 130 bin lira olarak tespit edildi. Birinci sürgün çay yaprağı ödemelerine 20 Haziran'da başlanıyor. Bu yılki rekolteyi 850-900 bin ton olarak tahmin eden Sanayi Bakanlığı bu miktarın 550 bin tonunun Çaykur, 300-350 bin tonunun da özel sektör tarafından alınmasının beklendiğini belirtti.

BMW 3 Serisi'ni geri çağırdı
Alman otomotiv devi BMW, satışa geçen yıl sunulan 280 bin yeni 3 Serisi'nin bilgisayar sistemindeki bir arıza nedeniyle geri çağırdı. Şirketten yapılan açıklamada, hava yastığı ve frenleri kontrol eden bilgisiyar kontrol sisteminin değiştirileceği belirtildi. Şirket basın sözcüsü, oparasyonun BMW'ye 10 ila 15 milyon Alman Markı'na (5.2 ile 7.8 milyon Euro) mal olacağını açıkladı. Geri çağrılan otomobillerin Şubat 1998'den itibaren üretilen modeller olduğu vurgulandı.

Çin'den sonra gözler Türkiye'de
Perakende satışları 1997 yılında 26.5 milyar marka ulaşan Alman mağazalar zinciri Karstadt'ın Türkiye Ofisi Sorumlusu Karin Verweyst, Karstadt Grubu'nun, Türk pazarına güvenini sorgulama gereğini asla duymadığını bildirdi. Verweyst, Çin'den sonra gözlerin Türkiye'ye çevrildiğini belirtti. Verweyst, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği 'Niçin Türkiye?' konulu toplantıda, uluslararası pazarlamada başarılı olabilmek için potansiyeli olan pazarlarda üretim ve satın alma konularında yatırım yapmak gerektiğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır