kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara'ya 500 yeni fabrika
Ankara, sanayinin merkezi oluyor. Ankara-Eskişehir karayolu üzerinde 500 yeni fabrika kurulacak, 50 bin kişiye iş olanağı sağlanacak

Siyasi kimliğiyle öne çıkan Başkent Ankara, 2. Organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesiyle "sanayinin merkezi" haline gelecek. 2. OSB'de 500 fabrika kurulacak, 50 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Başkentli sanayicilerin 6 yıllık rüyası olan 2. OSB ile ilgili çalışmalar imar ve altyapı aşamasına geldi. 2. OSB'de 500 fabrika kurulacağı ve 50 bin kişilik istihdam yaratılacağı belirtiliyor.

Ankara-Eskişehir karayolunun 42. kilometresinde iki ayrı parçadan oluşan 2. OSB'nin bin 100 hektar alan üzerinde kurulacağı kaydedildi. Uluslararası standartlarında alt ve üst yapı projelendirmesi yapılacağı vurgulanırken, fabrikaların kurulacağı alanda dünya standartlarında arıtma tesisleri bulunacağı, böylece çevre kirliliğinin önleneceği vurgulandı. Bölgede, sosyal tesisler, sergi salonları, spor tesisleri, konaklama tesisleri, sağlık kurumları, kültür ve eğitim tesisleri de oluşturulacak.

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, 2. OSB'de yerleşim planının düzenli bir şekilde gerçekleştirileceğine işaret ederek, şunları söyledi: "2. OSB'de aktif yaşayan nüfusun 250 bin civarında olmasını bekliyoruz. Burada yapılacak yatırımla işsizlik büyük ölçüde önlenecek, daha fazla katma değer yaratılacak, üretim ve ihracat artacak ve Ankara, Türk sanayisinin merkezi olacaktır. Ankara'da önümüzdeki günlerde sanayi yatırımlarında patlamalar yaşanacağına kesin gözüyle bakıyoruz."

Şule TÜRKER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır