kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç'tan hükümete 2-3 yıl temennisi
Rahmi Koç, Meclis'e, kendisine ait fabrikada üretilen Ford marka jiple geldi. TBMM Başkanı Akbulut'u kutlamaya gelen Koç'un jipin ön koltuğuna ve şoförün yanına oturması dikkat çekti.

ANKARA- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut'a yaptığı kutlama ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Kısa süreli hükümetlerin faydalı olmadığını herkes gördü. Sanıyorum politikacı dostlarımız da gördü. Bu nedenle bundan sonraki hükümetlerin uzun vadeli olması ve en azından 3 yıl görevde kalması gerekir. Ciddi kararların alınabilmesi ancak böyle mümkün olur" dedi.

Koç, "Bu hükümetin 2-3 sene gideceğine inanıyor musunuz?" sorusuna da, "Daha kurulmadı. Ama herhangi bir hükümetin bundan sonra uzun vadeli olması lazım. Ciddi tebbirler alınacak. O bakımdan onların neticesini almak için hükümetin uzun vadeli olması lazım" karşılığını verdi.

Bakanlıkların üç parti arasında paylaşımı konusunu, "Daha güzel. Çünkü o zaman koordinasyon da sağlanmış olur. Verilen kararlarda herkesin mesuliyeti olur. Tabir caizse elleri taşın altında olur" diyerek yorumlayan Koç, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla ilgili bir soruya da, "Mecburuz sağlamaya. Bu artık hükümetin, şunun bunun değil, hepimizin vazifesi" yanıtını verdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır