kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Eski başkanı ABD'yi eleştirdi
Amerİka'nIn eski başkanlarından Jimmy Carter, New York Times gazetesi için "Barışa giden yolu unuttuk mu?" başlıklı bir makale kaleme aldı. Amerika'yı ve NATO'yu eleştiren yazı şöyle devam ediyor: Soğuk Savaş'tan sonra özellikle gelişmiş ülkelerde yaşayanlar refah ve barış içinde bir dünya hayal ettiler. Ancak böyle olmadı. Çoğu iç savaş olmak üzere dünyanın çok stratejik bölgelerinde savaşlar yaşanıyor. BM Güvenlik Konseyi ile NATO'daki baskın rolünden dolayı, Amerika, küresel barış kurma çabalarını yönetmek eğiliminde. Ancak bu çabaların çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor. Kosova'ya müdahale eden NATO artık sivil hedefleride vuruyor. Çatışmaların önlenmesi için gerekli prensipleri ihmal ediyoruz. BM Güvenlik Konseyi'ni safdışı bırakmak, barış sürecine yardımcı olabilecek ülkeleri soğutuyor. Afrika ve diğer gelişmemiş ülkelerdeki çatışmalar hafife alınıyor. Amerika'nın insanları öldüren misket bombasını kullanmakta ısrar etmesi milletimize olan güveni sarsmaktadır. Dünyanın tek süper gücü de olsa bu onu haklı çıkarmaz.

Butto'ya temyiz hakkı verildi
PAKİSTAN Yüksek Mahkemesi, yolsuzluktan mahkum olan eski Başbakan Benazir Butto'nun yurtdışından temyiz için başvurabileceğini bildirdi. Yüksek Mahkeme, daha önce Butto'nun ülkeye dönmesi gerektiğini belirterek, yurtdışından yaptığı başvuruyu kabul etmemişti. Yüksek Mahkeme Hakimi İrşad Hasan Han, "Butto'nun suçlanması ve aldığı cezalarla ilgili olarak temyize başvurmasına ve bunun yasalara uygun olarak ele alınmasına izin veriyorum" dedi. Butto ile kocası Asıf Ali Zardari, geçen ay yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmış ve 5'er yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Evde bile rahat yok
Amerİka'nIn Virginia eyaletine bağlı Lorton bölgesinde yaşayan June Hafele'nin evi Pazartesi günü Washington polisinin atış poligonuna döndü! Eğitmenin polislere yanlış atış şekli öğretmesinden dolayı, eve isabet etti. 4 yaşındaki kızı Breanna'nın odasında oyuncaklarıyla oynarken kurşunun duvara saplandığını belirten anne June, "Şikayetçiyim" dedi.

Ana gibi 'yar' olmaz
UyuŞturucu alışkanlığı olan oğlunu kiralık katil tutarak öldürten Taylandlı bir anne yakalandı. Anne Kampaeng Maneerat'ın oğlu Boonarat'ın evine gönderdiği 6 katili yakalayan polis, "Kiralık katillerin ikisinin kurbanın amcası, birinin de üvey babası olduğu anlaşıldı" diye konuştu. Cani annenin hayat sigortasından alacağı 70 bin baht (yaklaşık 800 milyon lira) için oğlunu öldürttüğü belirlendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır