kapat

28.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
3 hafta sonra içerdeyiz
Ve Kosova'da kara harekatı için Amerika'dan beklenen karar İngiliz basınına yansıdı.

İngiltere'de yayımlanan "Britain's Times" gazetesi, Amerika Başkanı Bill Clinton'ın 90 bin askerini hazırda beklettiğini yazdı. Bombardımana rağmen Kosova'da 3 hafta içinde Sırplar'ın dize gelmemesi ve barışın olmaması halinde askerleri bölgeye göndererek geniş ölçekli kara harekatı başlatacak.

NATO kaynaklarına dayandırılan haberde ittifak yetkililerinin, yalnızca barış anlaşmasının uygulanması için Kosova'ya 50-60 bin asker göndermeyi planladıklarını, Washington ve Londra'da ise 150-160 bin kişilik daha büyük bir operasyona hazırlanılması gerektiği duygusunun güçlendiğini aktardı.

Görev: Müslüman öldürmek
Öte yandan Sırp vahşetiyle ilgili son bilgileri Kanadalı parlamenter Svend Robinson verdi. Kosova gezisi sırasında eli silahlı 6 Ortodoks'la tanıştığını belirten Robinson, "4'ü Rus, biri Ukraynalı, biri de İsrailli olduğunu açıkladı bana. 'Niye geldiniz?' diye sorduğumda göğüslerini gere gere 'Buraya Müslümanlar'ı öldürmeye geldik' diye konuştular" dedi.

Bu katillerin Müslümanlar'ı kendilerine düşman saydıkları için Kosova'ya geldiklerini belirten Robinson, "Kadın, çocuk tanımıyor. Onlara göre ne kadar çok ölürse o kadar iyi" diyerek Sırplar'ın dışarıdan katil getirdiğini tasdiklemiş oldu.

KAYIP KENT PRİZREN
Bu bir kentin hazin öyküsüdür. Bir zamanlar Kosova'nın incisiydi. Camileri ve doğal güzelliğiyle anılırdı Prizren. Şimdi hayalet kent gibi. Türk azınlığın da yaşadığı Prizren'den Arnavutluk'a kaçanlar, "Kentte Arnavut kalmadı. Camiler bombalandı. Bir kent göz göre göre elden gidiyor" diye konuştular.

"BİZİ DE ALIN"
NATO, Miloseviç yüzünden bomba yağdırdığı Sırbistan'da yeni bir akıma neden oldu: Otostop. Ülkenin petrol rafinerileri bombalanınca, benzinsiz kalan halk, ulaşım için otostop yapmaya başladı. Bütün benzin stoğu bitince kim kime otostop çekecek, merak konusu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır