kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İş kitaplığı

* Garip ama gerçek olaylar
Günlük gazetelerde kimi haberler vardır ki, okunduğunda insanın inanası gelmez. Örnek mi? İşte size birkaç örnek;

Edirne'de ağrıyan dişine kurşun çıkan çiftçi, antremanda gaz kaçırdığı için cezalandırılan atıcı..

İşte bu ve buna benzer ilginç olaylar Nurettin iğci tarafından derlenmiş. AD yayıncılık tarafından çok satan kitaplar dizisinden çıkan kitaptaki olaylar aslında hepimizin günlük gazetelerde sıkça rastladığı türden.

Bu olaylara birkaç örnek daha verirsek, kitabın kısa bir özetini de yapmış oluruz;

Cenazesi vinçle kaldırılan 450 kiloluk Mısır'lı. Amerika'da ameliyatı bırakıp yemeğe giden doktor. Manisa'da sevdiği yerine annesini kaçıran şaşkın aşık. Adana'da ağaçta uyuyup gözünü hastenede açan uykucu. Sekiz yaşında doktor olan Çinli çocuk. İsveç'te iş arayan 91'lik nine. Teksas'ta okula gitmek için 220 kilometrelik mücadele veren öğrenciler.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Yurttan ve dünyadan ilginç olaylarla dolu olan bu kitabı okurken, yanınızda koca bir çuval dolusu 'A'harfi bulundurmanızda yarar var.

* Değişimi gerçekten algılayabiliyormuyuz?

Son yıllarda hemen hergün sıkça kullanılan değişim sözcüğü sosyal ve ekonomik hayatta çok önemli anlamlar içeriyor. Ancak gerçekten bu sözcüğün içeriğini ve iş hayatındaki yansımalarını gerçekten algılayabiliyor ve buna ayak uydurabiliyormuyuz. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından dünyaca ünlü Harvard Business Review Dergisi'nde yapılan seçmelerden oluşan kitap değişim kavramına ayak uydurmamıza yardımcı oluyor. Kitapta, Değişimi Yönetmek, Şirketinizin Vizyonun Oluşturmak, Değişimin Yönetimi, Yeniden Yaratmak Adlı Korku Treni, Şirketin Aklını Değiştirmek, Çalışanlar Değişime Niçin Direnç Gösterir?, Bir Sektörü Yeniden Biçimlendirmek, Başarılı Değişim Programlarını Sonuçlarla Başlar, Başlıklı 8 ayrı makale bulunuyor. Bilginin en önemli zenginlik ve güç kaynağı haline geldiği bir dünyada yeni kavramları algılayabilmek için oldukça önemli makeleler sunan kitap, MESS'in 40. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle çıkarıldı. Kitapta makaleleri yayımlanan dünyaca ünlü akademisyenler ve işadamları özellikle değişim kavramının yönetici için bir avantaj haline dönüştürülmesinde önemli bir kaynak oluşturuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır