kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit: 3 partili koalisyon gerekiyor
Girne'de koalisyon formüllerini düşünmeye devam eden Başbakan Bülent Ecevit, kafasında net bir formül olmadığını belirterek, "Hâlâ bazı bilinmezler var" dedi.

Ecevit, "Seçimlerde ağır yenilgiye uğrayan partilerin iç gelişmeleri, hükümet arayışlarını etkileyebilir. Hükümet sorununa çözüm ararken, bu gelişmeleri de gözlemek gerekiyor" diye konuştu.

Ecevit, "MHP'ye uzak durduğunuz söyleniyor" sorusuna ise, "Şimdilik bu gibi sorulara cevap vermeyeceğim" dedi. MHP'nin ekonomik-sosyal konularda DSP ile yakın oldukları açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Ben bu konulara girmiyorum. Henüz vakit erken" dedi. Ecevit, "MHP'ye biraz daha mesafeli mi bakıyorsunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Hayır ama biliyorsunuz iki partinin oyları yetmiyor. En az üç partili bir koalisyon gerekiyor. O bakımdan öbür partilerin içe dönük çalışmaları, arayışları da hükümet olanaklarını etkiliyor."

Ecevit'in bu cevabı, "Hükümetin büyük ortağı olarak MHP netleşti. ANAP ya da DYP'deki gelişmelere göre üçüncü ortağı belirleyecek" yorumuna ise, "O konularda ben kendimi bağlamak istemiyorum. Bakarsınız çok çabuk sonuç alınır, bakarsınız uzar" diyerek yanıtladı.

ERHAN SEVEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır