kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Azeri elçi: MHP ile çok yakınız
Sürpriz seçim sonucuyla ülke içinde olduğu kadar dışarıda da büyük yankı uyandıran MHP'ye, yabancı diplomatların akını sürüyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün altı Türk Cumhuriyeti'nin temsilcilerini kabul etti. Görüşmede Bahçeli, Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerin daha da güçlü sürmesi için çalışacaklarını belirtti. Azerbaycan Büyükelçisi Mehmet Nevruzoğlu Aliyev, MHP'nin seçimlerden büyük başarıyla çıkmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "MHP'yi kendimize çok yakın buluyoruz. MHP'nin başarısı Türkiye ile bu ülkeler arasındaki ilişkilerin daha üst seviyede yürütülmesine yol açacaktır" dedi.

ABD'nin merakı
MHP'yi yakından tanımaya çalışan ülkelerin başında gelen ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki politik bölümde görevli bayan Christine Wood da, dün MHP'ye giderek nabız yokladı. ABD'li diplomatın "Hükümet olursanız Ecevit'le anlaşabilir misiniz?" sorusuna, , MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Somuncuoğlu "Uyumlu ve istikrarlı bir hükümet kurulabilir, Ecevit'le benzer ekonomik görüşleri savunuyoruz" dedi.

"MHP değişti mi?"
MHP'li Somuncuoğlu, ABD'li diplomatın "MHP değişti mi? Ecevit'le bir araya gelir misiniz?" şeklindeki sorusuna, "MHP'nin ilkelerinde bir değişiklik yok. Sayın Ecevit'in politikalarında bir değişiklik var. Herhangi bir mesele olmaz" karşılığı verdi. ABD'li diplomat, "Daha önce MHP'yi hiç tanımıyorduk, MHP nerden çıktı?" diye sorunca, Somuncuoğlu, "Size bilgi veren, araştırma yapanlar herhalde aşırı sol düşüncede" karşılığını verdi.Wood, "Washginton'a bir mesajınız var mı?" diye sorunca Somuncuoğlu, Kuzey Irak'ta Kürt Devleti kurulmasına karşı olduklarını vurguladı.

Almanya'dan ziyaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, dün Almanya Büyükelisi Hans Joachin Vergau'yu makamında kabul etti. Vergau, "Görüşme çok faydalı oldu. Türk-Alman ilişkilerinde diyaloğumuz sürecektir" dedi.

Yahnici: Kimse korkmasın
MHP Basın Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici, MHP'nin iktidar olmasıyla toplumun gerginleşeceği yolundaki haberler için "Gerginleşmeyiz, kimse korkmasın" dedi. MHP'nin üniversite ve gençlik, bölücü terör, AB ve Batı ile ilşkiler ve ekonomik konularda çok haksız eleştirilere uğradığını iddia eden Yahnici, 12 Eylül öncesi acıları bir tarafa bırakmak ve bir daha yaşanmaması için ne lazımsa yapmak gerektiğini söyledi. MHP'nin iktidar olması halinde, Türkiye'nin içine kapanacağı ve dışa açılamayacağı şeklindeki eleştirilerin de haksız olduğunu söyleyen Yahnici, devlette devamlılığın esas olduğunu belirterek, Türkiye'nin imza attığı bütün uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin takipçisi olacaklarını kaydetti. Yahnici, MHP'nin Türk-Yunan ilişkileri dahil bütün ilişkilere geniş ve yeni bir ufuk getireceğini söyledi.

"Teröre taviz yok"
Yahnici, terör konusunda ise en ufak bir taviz vermeyeceklerini, Güneydoğu sorununun çok büyük ekonomik, sosyal ve kültürel önlemlerle çözüleceğine inandıklarını anlattı.

ŞAMİL TAYYAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır