kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yok öyle!
FP'deki liderlik tartışmalarına el koyan Erbakan, gençleri "Çile çekmeden mapus yüzü görmeden hazıra konuyorlar. Recai bu işi götürecek" diye uyardı

RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan, FP'de seçim yenilgisiyle ortaya çıkan liderlik tartışmalarına müdahale etti. FP'li kurmaylarla temaslarını yoğunlaştıran Erbakan, önemli mesajlar verdi. Erbakan'ın FP'deki yenilikçiler ve küskünlerin, seçim yenilgisinden sorumlu tuttukları Genel Başkan Recai Kutan'a karşı yürüttükleri kampanya için şöyle dediği öğrenildi:

Kutan'a destek
"Kimse, genel başkanlık için heveslenip, kendi kendine gelin güvey olmasın. Bu tür hareketleri biz çok gördük. Bu iş o kadar kolay değil. Çile çekmeden, mahpus yüzü görmeden, hazıra konmaya çalışıyorlar. Tepeden inme oturtmazlar kimseyi oraya. Daha dün milletin arasına çıkmışlar, milletvekili olmuşlar, şimdi kalkıp gölgelerine sığındıkları insanlara hakaret ediyorlar. Neymiş yaşlıymış, aksaçlıymış, devri geçmiş. Yok öyle yağma! Dava için yıllarca çile çekmiş, hapislerde senelerini geçirmiş arkadaşlarımıza saygısızlık eden karşıma çıkmasın." Erbakan'ın, siyasi yasağı sona erene kadar FP'nin başında bulunmasını istediği Recai Kutan'a açık destek verdiği de bildirildi. Erbakan'ın Kutan'la ilgili değerlendirmesi de şöyle:

"Seçimlerin neticesinde onun bir kabahati yok. Teşkilat gevşek davrandı. Teşkilata biraz daha ehemmiyet verilmesi lazım gelir. Etrafındaki birkaç kişinin tesirinde kalsa da şahsen iyi idare ediyor. Ilımlı, nazik, devletle arası iyi. Buraya kadar Recai Bey getirdi, bundan sonra da o götürecek." Erbakan'ın, DSP-MHP iktidarı kurulsa dahi uzun ömürlü olamayacağı görüşünde olduğu ve "2 sene sonra yeniden seçim olur" dediği belirtildi.

Kutan'ın yorumu
FP Lideri Recai Kutan ise, SABAH'a yaptığı açıklamada, partisinde gençlerin önünün açık olduğunu savundu. Kutan, şunları söyledi:

"Partimizin gençlere kapalı olduğu, gençlerin önünün tıkalı olduğu iddiası doğru değildir. Fazilet'te gençlerin önü açıktır. Gençlerle tecrübelilerin bir problemi yoktur. Hepimiz yenilikçiyiz. Gençlerin önünün kapalı olmadığına dair en güzel örnek, il başkanlarımızın yaş ortalamasının 35 olmasıdır."

ALİ EKBER ERTÜRK

Merve: Emrinizi almaya geldim
Erbakan: Sakın başını açma!

Necmettin Erbakan, türbanlı milletvekili Merve Kavakçı'ya "Sakın başımı açayım deme" dedi. Meclis'teki yemin töreninde türbanını çıkarmamaya kararlı görünen Kavakçı, geçen hafta sonu Ankara'ya geldi. FP Genel Merkezi'ne giden ancak Recai Kutan'la görüşemeyen Merve Kavakçı'nın, Hanım Komisyonları Genel Başkanı Gülten Çelik'le görüştükten sonra Erbakan'ı ziyaret ettiği öğrenildi. "Emrinizi almaya geldim" diyen Kavakçı'ya Erbakan'ın "Ne pahasına olursa olsun başımı açayım deme. Bu sadece senin meselen değil, hepimizin meselesidir" dediği öğrenildi. İl Seçim Kurulu'ndan dün mazbatasını alan Kavakçı, türbanıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır