kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DYP'den Cevheri'ye tepki
DYP'nin duayeni Necmettin Cevheri'nin, önceki gün görüştüğü Genel Başkan Tansu Çiller'den çekilmesini istemesi, parti yöneticilerinin tepkisine neden oldu.

Cevheri'yi "çelişkili" davranmakla suçlayan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, şöyle konuştu: "Kendisi 1987'de Urfa'dan milletvekili seçilememiş, DYP de parlamentoya sadece 57 vekil göndermişti. Ama Sayın Cevheri o zaman partinin başındaki Süleyman Demirel'i istifaya davet etmemişti. İstifa neyi sağlar. Sayın Cevheri istifanın çözüm olmadığını çok iyi bilir. DYP geleneğine göre seçimle gelen, seçimle gider."

İsim vermeden Nahit Menteşe ve Köksal Toptan'ı da eleştiren Ekinci, "Hele ön seçime girip seçilememiş, kendi bölgesinde seçim alamamış kişilerin bir takım talep ve iddialarla ortaya çıkmaya hiç hakları yok. Herkes evinin önünü temiz tutsaydı, bu tabloyla yüzyüze kalmazdık" dedi.

Tansu Çiller, dün öğleden sonra partisinin Başkanlık Divanı'nı topladı. Genel Başkan Yardımcısı Ali Şevki Erek dışındaki üyelerin katıldığı toplantıdan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meral Akşener, Genel Başkan'ın istifasını istemenin kimsenin hakkı ve haddi olmadığını ifade ederek, "Bu kararı delegeler verir. İlahlar kurban istiyor diye DYP kelle vermez, geçmişte de genel başkanların kellesi istenmişti, ama verilmedi" diye konuştu.

Gölhan istifa etti
Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci de "Mehmet Ağar'ın hareketi" ile ilgili bir soru üzerine bunun parti dışında gelişen bir "sokak hareteki" olduğunu iddia etti. Mehmet Gölhan ise "İstifayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Etmediğimi nereden biliyorsunuz" karşılığını verdi. Gölhan, istifasının kabul edileceğini sanmadığını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır