kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ağar: Tansu Hanım direnme
Ağar, Çiller'i çekilmeye davet ederek, DYP liderliği için ilk somut mesajını verdi. DYP'ye üye olmadığı eleştirileri için "Milletin gözünde yerimiz ne ise, orada oluruz" dedi.

DYP'deki yeni lider arayışı çerçevesinde halen bu partide bulunan Necmettin Cevheri ve Köksal Toptan'ın isimlerinin ön plana çıkması, düne kadar DYP Genel Başkanlığı'na adaylığı konusunda renk vermemeye çalışan Bağımsız Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ı harekete geçirdi.

Ağar dün yaptığı açıklamalarla, "liderlik yarışında ben de varım" mesajını net biçimde ortaya koydu. "Millete direnme" diyerek, Tansu Çiller'i istifaya davet eden Ağar, SABAH'ın, "Cevheri ve Toptan'ın isimlerinin liderlik için ağırlıklı olarak telaffuz edilmesi, DYP içi muhalefetin sizi pek sahiplenmediğini mi gösteriyor?" sorusuna, "Ben kimseyi aramıyorum, Türkiye bizi arıyor. Her gün yüzlerce insanla konuşuyorum. İnsanlar bize dert yanıyorlar. Hiç kimsenin, kişiler üzerine misyon yükleme hakkı yok" karşılığı verdi. Ağar, liderlik için önce bu partiye yeniden üye olması gerektiğinin anımsatılması üzerine de, "Üyelik şekli bir olay, önemli olan kalbi olanlardır. Milletin gözünde yerimiz ne ise, biz orada oluruz" diye konuştu.

Feryat yürüyüşü
Ağar, bazı DYP yöneticilerinin, kendisine destek veren 80 parti il teşkilatı temsilcisinin pazar günü Ankara'da gerçekleştireceği yürüyüşü "sokak hareketi" olarak nitelendirmelerine de sert tepki gösterdi. Ağar, şunları söyledi:

"Bu yürüyüş DYP tabanın bir feryadıdır ve partinin geleneğine, tarzına uygun bir yaklaşımla gerçekleştirilecektir. Kimse, (sokak hareketi) diyerek, kendi partisinin tabanını küçümsemesin, tabanın başlattığı hareketi küçültmeye de kalkmasın."

Ağar, Çiller'in, parti yöneticilerince de talep edilmesine karşın, Genel Başkanlıktan çekilmeyeceğini açıklamasını nasıl değerlendirilmesinin sorulması üzerine ise şöyle konuştu: "Sayın Çiller'in tavrı Türk demokrasisi açısından tehlikeli bir gelişmedir. Tabanın baskısına, milletin beklentisine karşın bir direnç içinde olması, demokrasinin gelişmesi açısından ürkütücüdür. Herkes kendisinden, milletin beklentilerine uygun bir siyasi tavır geliştirmesini bekliyor."

Ağar, dün mazbatasını almak için gittiği Meclis'te de, gazetecilerin Çiller'in tavrını değerlendirmesini istemeleri üzerine, "Türkiye'de siyaseti bundan sonra taban, millet tanzim edecek. Kimse bir yerlere talip olma hakkına sahip değil" dedi.

Ağar, Çiller'e yönelik tepkisinin sorulması üzerine de, "Kendisiyle şahsi hiçbir problemimiz yok. Bu bir siyasi mücadeledir ve gayet de doğaldır. Bundan sonra da medeni sınırlar içinde sürecektir" dedi. Ağar, merkez sağın bütünleştirilmesi konusunda ise "Meclis içindeki rakamlarla yapay bütünleşmeleri milletin kabul etmesi mümkün değil" dedi.

Ağar, DYP'deki muhalif hareketin başına geçmeye hazırlanan Necmettin Cevheri ile görüşüp görüşmediği sorusuna da, "Ben herkesle görüşüyorum. Sayın Cevheri benim saygı duyduğum hem aile hem de parti büyüğümdür" yanıtını verdi.

ŞEBNEM HOŞGÖR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır