kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hobiler kazandırıyor
Hobi kurslarına katılan pek çok kadın işyeri açarak ya da evden çalışarak, maddi ve manevi kazanç sağlıyor. Yaptıkları ürünlerle evlerini günün modasına uygun olarak zevklerine göre ve daha ucuza dekore etmeleri de cabası...

Özellikle ev kadınlarının büyük ilgi ve talep gösterdiği hobi kurslarının sayısı her geçen gün artıyor. Resim, tezhip, ahşap boyama, seramik gibi dallarda kurslara katılan kadınlar hem el becerilerini geliştirip, boş zamanlarını değerlendiriyor hem de yaptıkları ürünleri satarak maddi kazanç elde ediyorlar.

Bostancı'daki "Sanat Durağı" da bu tür hobi kurslarından biri. İki katlı, bahçeli bir villanın sıcak atmosferinde resim ve seramik objeler yapan ya da ahşap objelere renklerle hayat veren kadınlar, zamanlarını zevk aldıkları bir uğraşla geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bunun yanı sıra tamamen kendi zevk ve el becerileriyle, hem de daha ucuza mal ettikleri objelerle evlerinin dekorasyonlarını da kendi zevkleri doğrultusunda belirliyorlar.

Ahşap boyama revaçta
Son zamanlarda dekorasyonda büyük talep gören ahşap eşya ve objeler, kadınların da dikkatini çekti. Ahşap objeleri eskitilmiş gibi ya da tamamen kendi özgün zevkleriyle boyamanın tekniklerini öğrenmek için kursa gelen kadınlar, bunun çok zevkli bir uğraş olduğu konusunda hemfikirler. Kendi zevk ve istekleri doğrultusunda kursun marangozuna yaptırdıkları kutu, sehpa, tepsi hatta ahşap çiçekleri boyayan kadınların bir kısmı bu objeleri evlerinde kullanırken, bir kısmı hediye etmeyi ya da satmayı tercih ediyor.

"Öğrenciler de geliyor"
Aylık ücreti 18 ile 30 milyon arasında değişen kurslarda ders alan kadınların daha sonra evlerinden ya da (özellikle seramik kursuna katılanların) atölye açarak hobilerinden para kazanır hale geldiklerini söyleyen Sanat Durağı'nın sahibi Ayşe Özen, evden iş alanlara mevcut atölye ve malzemelerle yardımda bulunulduğunu söylüyor. Gerek resim, gerek ahşap boyama ya da seramik olsun, gerekli tüm malzemeler kurs tarafından temin edilebiliyor.

Özen, Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin de zaman zaman gelip Sanat Durağı'nın seramik atölyesini kullandığını, bu işten para kazanmak isteyenler gibi onlara da yardımcı olduklarını belirtiyor.

Yazın da açık olan mevcut 4 bölüme ilave olarak özellikle gençler için DJ'lik kursu da açacaklarını söyleyen Ayşe Özen, haziran ayında da bir sergi düzeneleyeceklerini de sözlerine ekliyor. Sanat Durağı, tel: (0216) 489 16 75.

YASEMİN KARAKAŞ ŞAHİNKAYA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır