kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mucize keçiler
Amerika ve Kanada'da klonlanan 6 keçinin sütü; kalp krizinden felce, kırıklardan kan pıhtılaşmasına kadar pekçok derde deva... İlaç niyetine...

Amerikalı ve Kanadalı bilimadamları, sütleri ilaç niyetine kullanılacak 6 keçi kopyalayarak tıp dünyasında olay yarattı. Çalışmalar iki koldan yürütüldü. Massachusetts Üniversitesi'nde görevli Amerikalı bilimadamlarının ürettiği üç dişi keçinin sütünde kalp krizi, felç ve kanın pıhtılaşmasını önleyen Antitrombin 3 proteininden önemli miktarda bulunuyor. Kanada'daki Tufts Üniversitesi Veterinerlik Bölümü bilimadamlarının kopyaladığı keçilerin sütünde ise "örümcek ağı" üreten gen bulunuyor.

Örümcek ağı geni
Danny, Arnold ve Clint adlı üç erkek keçinin sütünde bulunan örümcek ağı geni, uzay teknolojisinin yanı sıra kırıkların tedavisinde ya da yırtık doku birleştirmede kullanılıyor. Örümcek ağı geni, keçi emriyosunun içine enjekte ediliyor. Daha sonra keçi sütünden bir kültür ortamına konulan bu proteinle örümcek ağı üretiliyor. Daha önce İskoçya'da koplananan Dolly adlı koyunda kullanılan tekniğin aynısını kullanan bilimadamları, insan kopyalama işlemine bir aşama daha yaklaşıldığını söylüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır