kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Marmaris Terörist Yosun'la mücadelede
Marmaris'te, ekim ayında farkına varılan ve o zamanki ölçümlerde 480 metrekarelik alanı kaplayan terörist yosunun, son ölçümlerde 6 bin metrekarelik alanı etkisi altına aldığı bildirildi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Enstitüsü uzmanlarınca geçen hafta pazar günü görüntülenen terörist yosunun, büyüme hızında bir azalma olmadığı, aksine yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alana yayıldığı belirlendi. Muğla Valiliği, bildiri yayınlayarak, terörist yosunun bulunduğu alana, demirleme yasağı getirirken, Kent Meclisi ise mücadele için çalışmalara başladı. Yosunun başka bölgelere yayılmaması için getirilen demirleme yasağı kapsamında bölgeye şamandıralar atılarak, teknelerin girişleri yasaklandı.

Yosuna kara çarşaf
Yosunla Mücadele Çalışma Grubu Dış Bağlantılar Sorumlusu Aslı Sönmez, İtalya Nice Üniversitesi bilimadamlarından Sualtı Bilimleri Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Alexandre Meinesz ve Hırvatistan'dan Deniz Bilimleri Profesörü Ante Zujeviç ile telefon ve faks görüşmeleri yaptığını belirterek, 'Yosunun üzerlerini, çilek yetiştirilirken kullanılan siyah naylon ile örttüklerini ve yosunun 3 ay içerisinde yok olduğunu söylediler. Biz de daha önce 19 metrekarelik bir bölgeyi bu şekilde örtülemiş, örtülen yerdeki yosunların büyüme hızının durduğunu tespit etmiştik. Şimdi çalışmalarımıza büyük bir hız vermemiz gerekli. Turizm sezonu başlamadan tüm yosunların üzerinin siyah örtü ile kaplanması gerekiyor.' Öte yandan terörist yosunla mücadele için yosunu tanıtıcı broşür hazırlanarak dalış teknelerine asılacak, dalış eğitmenlerinden yardım talep edilerek, yosunun görülmesi halinde çalışma grubuna haber verilmesinin istenecek.

(AA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır