kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Orucun 'doktor' yüzü
İsviçre'deki Buchinger Kliniği, uyguladığı 'oruç' yöntemiyle bir çok hastalığı tedavi ediyor. Kliniğin müdavimleri arasında bir çok ünlü isim var

MELTEM PUSAT

Jet sosyetenin ve bizde de, politikacıların, ünlülerin uğrak yeri olan Buchinger Kliniği'nin ana prensibi "Herkes iki doktorla doğmuştur. Ve bu doktorları çok iyi çalıştırmak gerekir" cümlelerinden oluşuyor. Sağ ve sol ayak olarak kabul edilen iki doktorun mutlaka hareket etmesi "Otto prensiplerinin" temel taşı.

İsviçre'deki Konstance gölü kenarındaki klinik, ilk anda bir hastaneden çok, gözlerinizin izin verdiği ölçüde uzanan ve yeşilliklerin bittiği yerde gölün başladığı bir malikaneye benziyor.

Savaş sırasında esir düşen askeri doktor Otto Buchinger, haftalar süren büyük yoklukların yanı sıra, çektiği büyük açlığın astım hastalığını aniden iyileştirdiğini görüyor. Ve kamptaki esaret günleri bittikten sonra uzakdoğu prensipleriyle birlikte geliştirdiği yöntemle kurduğu hastanesi onlarca yıl boyunca uluslararası şöhretlerin yılda birkaç kez uğrak yeri haline geliyor.

Buchinger Kliniği'nin Direktörü Dr. Wilhemi de Toledo, modern ilaç sanayinin insanlara zarar verdiğini belirterek şunları söylüyor:

Açlıkla terbiye
"İnsanlar en iyi tedavi yönteminin ilaç olduğuna inanıyorlar. Ancak hastalıklarımızın bütün çözümü kendi vücudumuzda bulunmaktadır. Oruçla tedavi sistemi, kişinin vücudunu anlamasına yardım etmektedir. Vücudun neye ihtiyacı olduğu anlaşılır. Vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirerek, kendi hormonlarının çalışmasına yardım eder. Gerçekten de, asrın hastalığı olarak kabul edilen, kalp, yüksek tansiyon, astım, kolesterol hatta diabet 2, oruç tutularak tedavi olunacak hastalıklardır."

Eskilerin "Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin" sözü, Nazi zulmünden kaçan Dr. Otto Buchinger'in tedavisinin belkemiğini teşkil ediyor. İç temizliği olarak tanımlanan "Oruç tedavi"sinin çeşitli aşamaları bulunuyor. Birincisinde, kişiler iki-üç gün sadece vücut aktivitesini devam ettirebilecek şekilde oruç tutuyor. Bu sürede, kişiler sadece sebze-meyve tercih ediyorlar. Bunların özellikle çiğ olması gerekiyor. Ve günde 3 büyük şişe su da kliniğe girenlerin asla ihmal etmemesi gereken yöntemler arasında.

Vücudun dilini çözmek
Aralarında Shirley Mc Leane'in de olduğu dünyanın dört bir tarafından gelen ünlülerin yanı sıra, bizden de ünlü politikacılar ve işadamlarının rağbet ettiği Buchinger Kliniği'ne gelenler, karşılarında açlıklarını düşündürmeyecek şekilde çok yoğun bir program buluyor. Örneğin, sabahın ilk saatlerinden itibaren, herkesin zevkine uygun, standart jimnastik, kolay jimnastik veya uygun jimnastik seçeneklerinden biri tercih ediliyor.

Buchinger Kliniği'nin direktörü Dr. Wilhemi Buchinger, "Hastalıklar kötü zevkin bedelidir" diyor. Ünlü yazar Faulkner'in bu sözünü sistemlerinin prensibi olarak kabul eden Dr. Buchinger, "Bize gelen hastalara önce vücudun temel ihtiyaçlarını öğretiyoruz. Yani insanlar tamamen hayat şekillerini değiştirmezlerse, kliniğimizdeki birkaç günlük kür onlara yardımcı olmaz" diye sözlerini tamamlıyor.

Oruç sistemi nedir?
Buchinger Kliniği'nin direktörü Vilhemi Buchinger bu soruyu şöyle cevaplandırıyor: "Oruç, en doğal tedavi yöntemidir. Zayıflama yöntemlerinde en etkin ve hızlı kilo verdirir. Yüksek kan basıncını ayarlar. Kandaki yağların azalmasını sağlar. Vücudun toksinlerden temizlenmesi bir çok hastalığın tedavisinde de yardımcı olur. Böbrek taşları, varisler, çeşitli mide ve barsak hastalıkları hep yanlış ve hatalı beslenmeden kaynaklanmaktadır. Böylece, kalp, iltihaplı romatizma hastalığı da düzgün bir oruç pehrizinden sonra ortadan kalkacaktır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır