kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya üniversitesi
Sabancı Üniversitesi, bin 300 dönümlük arazi üzerine 150 milyar dolarlık bir yatırımla kuruldu. Hedefi ise "dünya üniversitesi" olmak...

LEVENT İÇGEN

Ankara- İstanbul'da, 4 Ekim'de, kendi kampusünde öğrenime başlayacak olan Sabancı Üniversitesi, tanıtım toplantıları dizisine Başkent'te de devam etti.

Onursal başkanlığını Sakıp Sabancı'nın yaptığı Sabancı Üniversitesi'nin Ankara Hilton Oteli'nde yapılan tanıtım toplantısında, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da hazır bulundu. Sabancı Üniversitesi projesini hayata geçirirken, Türkiye'de bir "dünya üniversitesi" yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Güler Sabancı, "Sabancı Topluluğu dünya ile yarışıyor. Sabancı Üniversitesi de bir dünya üniversitesi olacak. Bu üniversite, bizim, Türk insanının dünya çapında girişimlere imza atabileceğini kanıtlama tutkumuzun bir ifadesidir" dedi.

'Felsefemize güveniyoruz'
Sabancı, üniversiteden mezun olan her öğrencinin birden fazla alanda söz sahibi olacağını ve birden fazla yabancı dili konuşabilceğini anlattı. 5 yıllık bir çalışma yaptıklarını ve çok iddialı hazırlandıklarını da söyleyen Sabancı konuşmasına şöyle devam etti: "Hedefimiz, Türkiye'nin en iyi mühendislerini, ekonomistlerini, sosyal bilimcilerini ve sanatçılarını yetiştirmek. Bu büyük iddiayı gerçekleştirmek için öncelikle eğitim felsefemize ve öğretim üyesi kadromuza güveniyoruz."Üniversiteye başlayacak öğrencilerin, meslek alanlarını iyice tanıyıp yeteneklerini gördükten sonra kariyer alanlarını seçeceklerini belirten Sabancı, bu sırada öğrencilere danışman öğretim üyelerinin rehberlik edeceklerini de kaydetti.

Burs alternatifleri
Sabancı Üniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu da sinevizyon gösterisi eşliğinde yaptığı konuşmasında, başarının önündeki tüm engelleri kaldırmak istediklerini belirterek, "Bu nedenle başarılı öğrencilerimiz için değişik burs alternatifleri oluşturduk. Öğrenci Seçme Sınavı başarılarını esas alarak, daha ilk yıldan, her başarılı öğrencimize burslu okuma imkanı sağlıyoruz" dedi.

253 öğrenci alınacak
Sabancı Üniversitesi'nin, sanat ve sosyal bilimler, mühendislik ve doğa bilimleri ile yönetim bilimleri fakültelerinden oluştuğu bildirildi. Sanat ve sosyal bilimler fakültesi ile mühendislik ve doğa bilimleri fakültesine, gelecek öğretim yılı için 253 öğrenci alınacağı, Öğrenci Seçme Sınavı'nda başarılı olan ve Sabancı Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere çeşitli burslar verileceği kaydedildi.

Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı tanıtım toplantısı, yapılan kokteylin ardından sona erdi.

Farklı öğretim programı
Sabancı Üniversitesi, bin 300 dönümlük arazi üzerine 150 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşti. Öğretim programlarıyla da farklı olmayı hedefleyen Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, hedeflerini şöyle anlatıyor:

"Öğretim programlarını oluştururken farklı olmayı hedefledik. Sadece Türkiye'de ve dünyada bugün hangi mesleklerin geçerli olduğuna bakmadık, yarın hangi mesleklerin geçerli olacağını da göz önüne aldık. Öyle bir öğrenim sistemi, öyle bir program oluşturduk ki Sabancı Üniversitesi'nden mezun olan her öğrenci birden fazla alanda söz sahibi olabilecek, birden fazla yabancı dili konuşabilecek. Hem Türkiye'deki herhangi bir kurumda önemli sorumluluklar üstlenebilecek hem de dünyanın herhangi bir yerinde görev alabilecekler. Ayrıca öğrenciler için, yurt, para, ilgi ve güvenlik gibi kaygıların yaşanmayacağı bir ortam hazırladık. Bu doğrultuda üniversite yerleşkesini bin 300 dönümlük arazi üzerinde kurduk ve 150 milyon dolarlık yatırım yaptık."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır