kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turizm krizi MGK'da
Milli Güvenlik Kurulu, turizmde yaşanan krizi yarınki toplantısında ele alacak. Turizm Bakanı Ahmet Tan, turizmin durumunu 4 maddelik sunumla anlatacak

Bülent Ecevit'in 56. hükümetin Başbakanı olarak katılacağı son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, turizm masaya yatırılacak. Toplantıya davet edilen Turizm Bakanı Ahmet Tan, MGK üyelerine turizmin durumu ve yapılması gerekenleri aktaracak.

MGK'nın olağan toplantısında, irtica ve terörle mücadeledeki son durum da gözden geçirilecek. ABD'den dönen Cumhurbaşkanı Demirel ise MGK üyelerine NATO ülkeleri liderleri ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi sunacak.

4 maddelik sunuş
Turizm Bakanı Ahmet Tan, MGK'da 20 dakikalık bir sunuş yapacak. Bakan Tan'ın 4 ana başlık altında sıralayacağı sunuş sırasında, turizmde durum grafiklerle anlatılacak. "Turizmde nereden nereye gelindiği", "Teröre rağmen turizmdeki ilerleme", "Kriz döneminde yapılanlar" ve "Neler yapılması gerektiği" başlıkları altında Türk turizminin durumu özetle MGK üyelerine anlatılacak.

Türkiye'nin yurtdışındaki imajının doğru olarak tanıtılması için başlatılan PR faaliyetleri hakkında da bilgi sunulacak olan MGK'da, öncelik büyük pazarlar olmak üzere yılın kalan bölümü ve 2000 yılına yönelik olarak yapılması gereken tanıtım faaliyetleri için 15 milyon dolarlık kaynağa ihtiyaç olduğu vurgulanacak.

Sektörle görüştü
Öte yandan MGK toplantısı öncesinde turizmciler Bakan Ahmet Tan'la görüştüler. Önceki gün Öger Tur'un sahibi Vural Öger, dün de TÜRSAB ve TÜROB Yönetim Kurulu üyeleri Bakan Tan'ı makamında ziyaret ettiler.

Bakan Tan'ın MGK toplantısında "yapılması gerekenler" konusunda somut talepleri dile getirmesi gerektiği görüşünde olan sektör temsilcilerinin sundukları raporda, sektöre finansal destek sağlanması en başta geliyor. Raporda "İşletmelerin kredi borçlarının ertelenmesi", "Acentalara pazarlama kredisi için Eximbank'ın kaynak yaratması", "Turizmde KDV'nin indirilmesi", "İşletmelerin KOBİ kapsamına alınması" hususları da yer alıyor.

ŞULE TÜRKER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır