kapat

29.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rekor üstüne rekor
Önceki gün yüzde 0.18 değer kaybederek "dinlenen" İMKB, dün yüzde 3.55'lik yükselişle 5483 puana çıkarak tarihi zirvesini yeniledi

Borsa dün yeni rekorunu kırdı. Önceki gün yüzde 0.18 değer kaybederek "dinlenen" İMKB, dün yüzde 3.55 yükselerek 5483 puana çıktı. Ve tarihi zirve yaptı. Borsa, Nisan ayına yayılan yükselişler zinciriyle IFC Endeksi'nin de en çok değer kazanan borsası oldu. Piyasanın dünkü beklentisi endeksin biraz gevşeyeceği yönündeydi. Fakat Demirel'in "Hükümet kurma görevini 3 Mayıs'ta vereceğim. Hükümet de 20 Mayıs'a kadar kurulmuş olur" şeklindeki açıklaması moral destek verdi. Buna, şirketlerin üç aylık bilançolarında beklenenden daha iyi sonuçların çıkması da eklenince endeks yeniden ralli'ye başladı.

İlk seansta yükselişi yüzde 4'ü aşan ve 5.520 puanı gören endeks, ikinci seans başlarında bir miktar satışla düştü. Ancak daha sonra gelen alımlarla dengelendi. Son iki gündür adım adım gerileyen işlem hacmi ise önceki güne göre yüzde 52 artarak 235 trilyona yükseldi. Uzmanlar işlem hacminin yüksek oluşunda piyasaya yeni para girişinin de etkili olduğunu belirtiyor.

Piyasada kağıt değişimi de iyice netleşti. Endeksi uzun süredir sürükleyen kağıtlarda dün çok fazla hareket izlenmezken Koç ve Erdemir gibi kısmen ucuz kalmış sanayi hisseleri prim yaptı. Dün en çok değer kazanan sektör ise Erdemir'in sürüklediği Metal Ana Sektörü oldu. Bu endeks yüzde 11 değer kazanırken Erdemir de 15.8 prim yaptı.

Hala dünya lideri
İMKB, son yükselişleriyle dünyanın en çok kazandıran borsası konumunu da muhafaza ediyor. Yılbaşına göre yüzde 72 getirisi olan İMKB'nin en yakın takipçisi ise yüzde 58'lik kazançla Rusya. İMKB, geçen ay başabaş gittiği Rus Borsası'ndan 14 puan fazla getiri sağlamış durumda.

DENİZ BAYRAMOĞLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır