kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bağımsızlardan Tunceliadayı seçimi kazandı
Tunceli'de kullanılan 40 bin 70 oydan 5 bin249'unu alan Bağımsız Milletvekili Adayı Bekir Gündoğan'ın seçimi kazandığı bildirildi.

Sözkonusu oyların 3 bin 467'sini alan DSP adayı Cihan Açıkgöz, seçim kuruluna, bağımsız adayın çevre barajını aşamadığını ve milletvekili seçilemeyeceğini içeren bir başvuru yaptı. Ancak, başvuruya rağmen hesaplar tekrar yapıldı ve bağımsız adayın kazandığı belirtildi. Resmi olmayan verilerden alınan sonuçlara göre Tunceli'de Bağımsız adayın dışında DYP'li Kamer Genç de milletvekili seçildi.

Eczacı olan Bekir Gündoğan, CHP-SHP birleşmesinden önce CHP Tunceli İl Başkanlığı yaptı. Daha sonraki dönemde yine CHP Tunceli İl Başkanlığı'na seçildi. CHP'den Tunceli üçüncü sıra milletvekili adaylığı verildiği için, sıralamayı beğenmeyerek adaylıktan çekildi ve bağımsız olarak milletvekiline adaylığını koydu. Gündoğan evli ve 3 çocuk babası.

Öte yandan Bingöl'den Bağımsız milletvekili adayı olan ve daha önce seçimi kazandığı açıklanan Feyzi Berdibek'in seçimi kaybettiği öğrenildi. Feyzi Berdibek 8 bin 400 oy alırken, FP adayı 20 bin 18, DYP adayı, 10 bin 872, MHP adayı da 10 bin 872 oy aldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır