kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İstifayı düşünmüyorum'
ANAP Genel başkanı Mesut Yılmaz "İstifa sorumluluktan kaçıştır" dedi

Ankara- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, seçim yenilgisini kabul etti ancak Genel Başkanlıktan istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı ve "İstifa sorumluluktan kaçmaktır" dedi. Seçim yenilgisini rakip partilerin ANAP'a yüklenmesine bağlayan Yılmaz, sandıktan çıkan siyasi tabloyu "istikrarsızlığa açık bir tablo" olarak değerlendirdi ve bütün partileri bu tablodan istikrarlı bir yönetim çıkarmak için değerlendirme yapmaya çağırdı. Yılmaz, "Eğer bütün partiler aynı yaklaşım içinde olurlarsa, bu tablo Türkiye'de 5 yıl süreyle istikrarlı bir yönetim çıkarabilir" dedi.

Yılmaz, seçim günü kapandığı konutundan dün ilk kez çıkarak, Başkanlık Divanı'nı olağanüstü topladı. Toplantıya Başkanlık Divanı üyeleri Erkan Mumcu, Şadan Tuzcu, Nejat Arseven, Abdülkadir Baş, Mehmet Keçeciler, Bülent Akarcalı, Rüştü Kazım Yücelen'in yanısıra Turgut Yılmaz, Cavit Kavak, Cengiz Altınkaya, Eyüp Aşık, Yaşar Yazıcıoğlu gibi isimler de katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Yılmaz ve kurmayları seçim yenilgisini değerlendirdiler. Toplantıya katılanların tamamı Yılmaz'ın genel başkanlıktan istifasına karşı çıktılar. Yılmaz, toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında seçimlerin demokratik bir ortamda yapıldığını belirtti ve seçimin galip iki partisini DSP ve MHP olarak gösterdi.

Hükümet formülleri
ANAP Başkanlık Divanı toplantısında, seçim yenilgisi ve hükümet alternatifleri masaya yatırıldı. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın DSP ile MHP'nin koalisyon kurmasından yana görüş belirttiği öğrenildi. Olası DSP-MHP koalisyonuna ANAP'ın destek vermesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, bu desteğin içerden mi yoksa dışardan mı olması konusunu ise tartışmaya açtı.

Başkanlık Divanı'nda bu konuda iki ayrı görüş oluştu, bazı üyeler Ecevit başkanlığında DSP-MHP-ANAP çoğunluk hükümeti, bazı üyeler ise dışardan ANAP destekli DSP-MHP azınlık hükümeti modelini önerdi. DYP ve FP'nin hükümet dışında kalması konusunda ortak görüş oluştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır