kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP bekleyip görecek

NEVİN BİLGİN


MHP Başkanlık Divanı, dün toplanarak seçimlerin kesin sonuçlarının beklenmesini ve "bekle-gör" taktiğinin uygulanmasını kararlaştırdı.

Divan'da, seçimin kesin sonuçları açıklanıncaya kadar koalisyon görüşmesi yapılmaması, sonuçların açıklanmasından sonra başkanlık divanının toplanarak konunun yeniden tartışılması ve MYK'nın toplantıya çağrılması kararlaştırıldı.

"İstikrarlı hükümet istiyoruz"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplantı sonrasında, hükümet oluşumu konusunda şu anda yorum yapmanın zor olduğunu belirterek, "Tablo birden fazla parti koalisyonunu gösteriyor. Muhtelif alternatifler var. Ama MHP, istikrarlı hükümet peşindedir" dedi. Bahçeli, MHP'li bazı isimlerin DSP ile milletvekili sayısı birbirine yakın olduğu için "Dönüşümlü Başbakanlık" modeli istediği yolundaki yorumlar için de, "Olmaz. Böyle modeller Türkiye'ye istikrar getirmez. Memleketin istikrara ihtiyacı vardır" dedi.

Sağ-sol kavramları ilim dışı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Öksüz ise "Millet, adresi MHP olarak göstermiştir. Ama önce Türkiye sonra MHP anlayışı içinde alternatifleri değerlendiririz" dedi. Öksüz, yeminden sonra milletvekili geçişleri olabileceğine işaret edrek, "Meclis aritmatiğinde bir ay içinde bazı değişiklikler olabilir. Artık sağ-sol kavramları bizi rahatsız ediyor. Bunları ilim dışı buluyoruz. Bu kavramların uzağındayız. Ekonomik kalkınma kadar ülke huzuru da önemli. MHP bunu sağlamak için kısa zamanda hükümet kurulması için elinden geleni yapacak" diye konuştu

"Ağar'la ilgili sorunlar var"
Öksüz, bağımsız milletvekili Mehmet Ağar'ın MHP'ye geçip geçmeyeceği sorusuna da, "MHP, sicili temiz, mazisi düzgün siyasetçileri bünyesine alır. Sayın Mehmet Ağar'la ilgili bazı sorunlar var. Bu sorunları biz de takip ediyoruz. Ancak partiye geçişi sözkonusu olursa buna Divan karar verir" yorumunu yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır