kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Puronun sigaradan farkı yok
DÜNYA Sağlık Örgütü, puro ve piponun da sigara kadar tehlikeli olduğunu açıkladı. Kanser Merkezi'nin araştırmasına göre, puro ve pipo içenler, içmeyenlere göre 9 kat daha fazla akciğer kanserine yakalanıyorlar. Günde 1 paket sigara içenlerin, içmeyenlere göre kanser olma riski ise 20 kat fazla.

17. kattan düştü, ölmedi

HONG Kong'da bir gökdelenin 17'nci katından düşen çocuk mucize eseri kurtuldu. 8 yaşındaki Lüng Man-çun, camdan bakarken dengesini kaybetti ve bir anda aşağıya uçtu. Lüng, arka arkaya dört kattaki çamaşır iplerine takılınca hızı kesildi ve en alt katta bir güneşliğin üstüne düştü.

Böyle faturaya yürek dayanmaz
Denizli'nin Bağbaşı Beldesi'nde oturan Mehmet Yolamaz'a TEDAŞ Denizli Elektrik Dağıtım Müessesi tarafından gönderilen ve 10 gün içinde ödenilmesi istenen fatura görenleri hayrete düşürdü. Evinde buzdolabı, çamaşır makinası, televizyon ve elektrik süpürgesinin haricinde hiç bir elektronik eşyası olmayan evli ve üç çocuk babası Yolamaz'a tam "6 trilyon 666 milyar 726 milyon 824 bin 711 lira"lık fatura gönderildi. İlkokul mezunu olduğu için bedeli bile okuyamadığını belirten Yolamaz, "Geçen ay da 92 milyon liralık yanlış fatura geldi; düzelttirdik. İyi ki kalp rahatsızlığım yok, yoksa böyle faturaya yürek dayanmaz" dedi.

ERKEN DEMİRCAN

Parayı bastı papazlığı kaptı
Japonya'da yeri yerinden oynatan, 17 yıllık azılı mafya babası Hiroyuki Suzuki, şimdilerde papaz. Tertemiz giysilerle geziyor, ilahiler okuyor, insanlara iyilik ve doğruluk öğütleri veriyor. Ancak dua ederken çoşkulu bir ifadeyle ellerini kaldırınca parmaklarını görenler bu papazın değişik bir geçmişi olduğunu fark ediyorlar. Çünkü iki parmağının da uç kısımları kesik. Hiroyuku ve kendisiyle birlikte dine dönen 7 eski gangsteri görmek için kiliseye geliyor. İnsanlar şovu seyrediyor, ancak ona çok fazla inanmıyorlar. Onlara göre "Suzuki pek de inandırıcı değil: parayı basmış ve papaz olmuş"

Apo'nun iddianamesi tamamlandı
Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK'nın elebaşı tutuklu sanık Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin ardından başlattığı soruşturmayı tamamladı. Henüz basılmayan ve mahkemeye gönderilmeyen ek iddianamenin yaklaşık 135 sayfa tuttuğu bildirildi.Öcalan'ı İmralı Adası'nda sorgulayan DGM Başsavcıvekili Talat Şalk ve savcılar Nuh Mete Yüksel ile Hamza Keleş'in yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda hazırlanan ve basımı henüz yapılmayan yaklaşık 135 sayfalık ek iddianame üzerinde DGM Cumhuriyet Başsavcısı Cevdet Volkan'ın son kontrolleri yaptığı bildirildi.

İdam isteniyor
İddianamede, tutuklu sanık Öcalan'ın PKK'nın bütün eylemlerinden sorumlu tutulduğu ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "vatan hainliği-devletin ülkesine ve egemenliğine karşı işlenen suçlar" fiilini düzenleyen 125. maddesine göre hakkında "idam" cezası istendiği kaydedildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır