kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erol Akyavaş'a veda
Türk resmi uluslararası çapta büyük ustası Erol Akyavaş'ı kaybetti. Dün vefat eden Akyavaş'ın cenazesi yarın (perşembe), öğle namazından sonra Kızıltoprak Zühtü Paşa Camii'nden alınarak Kanlıca'daki aile kabrine defnedilecek

Ressam Erol Akyavaş, uzun süredir yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak 20 Nisan günü İstanbul'daki evinde vefat etti.

1932'de İstanbul'da doğan Erol Akyavaş, Güzel Sanatlar Akademisi, Bedri Rahmi Atölyesi'nde misafir öğrenci olarak başladığı resim çalışmalarına Floransa Güzel Sanatlar Akademisi'nde devam etti. 1950'de Paris'te A. Lhote ve Fernand Leger ile çalıştı. 1955'de gittiği ABD'de Illinois Institute of Technology'de Mies van der Rohe'den mimarlık eğitimi gördü. 1955'ten bu yana çalışmalarını New York ve İstanbul'daki atölyesinde sürdürdü. Erol Akyavaş'ın eserleri New York Museum of Modern Art, Berlin Museum of Art Collection, Stuttgart Museum of Art Collection gibi dünya müzelerinin yanı sıra, birçok kurum ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Sanat çalışmalarını 1952'den beri sürdüren Akyavaş, 'Cities of Love,' 'Duvarlar,' 'Zaman Herşeyi Siler,' 'Gazali,' 'Kimya-ı Saadet,' 'Kerbela,' 'Hallac-ı Mansur,' 'Fermanlar,' 'İkonoklastlar için İkonolar,' 'Hazret-i Ali' gibi diziler gerçekleştirdi. 1987'de Paris Micheal Casse Atölyesi'nde 'Miraçname' isimli özgün baskı süitini hazırladı. Erol Akyavaş evli ve iki çocuk babasıydı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır