kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şahinler 752 saat uçtu
Genelkurmay, Kosova harekatında bugüne kadar 9 bin 523 sorti yapıldığını açıkladı

NATO uçakları tarafından, Kosova hava harekatının başlangıcından bugüne kadar, toplam 9 bin 523 sorti yapıldığı, taarruzlar sonucunda tüm uçakların kayıpsız olarak üslerine döndüğü bildirildi. Destek uçuşu yapan Türk şahinleri ise 752 saat havada kaldılar.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, NATO uçakları tarafından 19-20 Nisan günlerinde toplam 445 sorti uçuldu.Harekatın başlangıcından bugüne kadar 9 bin 523 sorti yapılırken, taarruzlar sonucunda tüm uçaklar kayıpsız olarak üslerine döndü.

Kritik hedefler
Hava taarruzlarında, Novi Sad ve Smederevo'daki yakıt depoları vurulurken, Paracın, Bogutovac ve Priştina'daki mühimmat üretim ve depolama tesisleri tahrip edildi, Priştina Havaalanı bombalandı.

Hava taarruzlarında toplam 31 hedef vurulurken, bir insansız hava aracı Tuzla'da pist başında düştü. Açıklamaya göre, Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'ne ait akaryatıt depolarının yüzde 70'i vuruldu, Sırplar akaryakıt ikmali ve dağıtımı konusunda sıkıntıya düştü.

İtalya'nın Ghedi Meydanı'nda konuşlu Türk F-16 uçakları tarafından, 19-20 Nisan günlerinde gündüz ve gece toplam 26 saat süreyle harekat görevleri yapıldı. Uçaklar olaysız olarak üslerine dönerken, Türk uçakları bugüne kadar toplam 752 saat uçtular. NATO uçakları ise Makedonya'ya 14, Arnavutluk'a 32 insani yardım uçuşu gerçekleştirdi. Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Onur Öymen, NATO Harekatında görev alan Türk F-16'larının görev durumunda bir değişiklik olmadığını belirterek, "Uçaklarımız NATO komutanlarının emrinde görev yapmaktadır. Şu ana kadar görevlerini eksiksiz yerine getirdiler ve getirmeye devam ediyorlar. Uçaklarımızın bombalama operasyonlarına katılmaları şeklinde henüz bize tebliğ edilmiş bir karar yok. Yani uçaklarımızın pozisyonunda bir değişiklik yok" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır