kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba Amerika'da
NATO'nun kuruluş zirvesine katılan Süleyman Demirel, "Avrupa'daki barışın devamı için ittifakın 50 yıllık başarısı gelecekteki görevlerinin teminatıdır" dedi

Ankara- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, NATO'nun 50'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Washington'da düzenlenen zirveye katılmak üzere dün Amerika'ya gitti. Demirel'in ziyaretine, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Milli Savunma Bakanı Hikmet Sami Türk de eşlik ediyor. ABD'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Demirel, yüzyılın son NATO devlet ve hükümet başkanları toplantısı olması nedeniyle zirvenin özel bir önemi olduğunu söyledi. "NATO 50 yıldır Avrupa-Atlantik güvenlik sisteminin temelini teşkil etmiştir" diyen Demirel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da barış ve istikrarın devamı bakımından ittifakın şu ana kadar sağladığı başarı gelecekte üstlenebileceği görevler bakımından da bir teminat teşkil etmektedir. Önce Bosna'da, şimdi de Kosova'da NATO tarafından sergilenen kararlılık bu bakımdan önem taşımaktadır."

ABD ile Türkiye arasında mevcut dostluk ve ittifak ilişkilerinin Türkiye açısından ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Demirel, "ABD ile işbirliğimizi karşılıklı yarar ilkesiyle daha da ileriye götürmeye kararlıyız" dedi.

Köşk 'sade' vatandaşa emanet
NATO'nun 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılacak zirve toplantısına katılmak üzere bu sabah Amerika'ya giden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, CHP barajı aşamadığı için Ankara'dan milletvekili seçilemeyen Meclis Başkanı Hikmet Çetin vekalet edecek. Çetin'in Meclis Başkanlığı görevi parlamento toplanıp geçici başkanlık divanı oluşturuluncaya kadar devam edecek. Meclis'in yeni dönem çalışmalarında ise Meclis Başkanı'na en yaşlı üye olan DYP'li Ali Rıza Septioğlu vekalet edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır