kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Yazarlar
I H Y
Magazin
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Sofra
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
 E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsa tavan: Yüzde 10
Seçim öncesi 5.001 puanla zirveyi gören İMKB, dün kolisyon hükümetinin kurulacağı dopingiyle rekor kırdı ve 5.018 puana yükseldi.

İşlem hacmi de 600 milyon dolarla 13 mayıs'tan sonraki en yüksek seviyesine ulaştı. Bir rekor da işlem sayısında görüldü. İşlem sayısı 33 milyar adetle 17 Şubat'taki 29 milyar adetiık seviyenin üzerine çıktı.

DSP ile MHP'nin ANAP desteğinde kuracağı bir koalisyon hükümeti beklentisini şimdiden satın alan borsa dün yüzde 10 yükseldi.

Dün 4562 puandan açılan borsa daha ilk seansın başından itibaren yüksek işlem hacmi ile tırmanışa geçti. İlk seansı yüzde 8 civarı değer kazanarak kapatan endeks, ikinci seansa daha temkinli başladı ve bir miktar gevşedi. Fakat ikinci seansın ortalarında hızlanan alımlarla endeks günü yüzde 10 yükselişle 5018 puandan kapatmayı başardı. Dün en çok değer kazanan sektör endeksi ise yüzde 14.80 prim yapan elektrik sektörü oldu. Elektriğin ardından yüzde 11.4 yükselişle hizmet sektörü ve 11.50'lik değer artışı ile mali sektör endeksi geldi.

Aman dikkat!
Borsacılar yükselişin koalisyon görüşmelerinin başlayıp, kurulacak hükümetin renginin belli olacağı güne kadar sürmesini beklediklerini ifade ederken, "Hükümet kurulana kadar oynak bir piyasa bekliyoruz. Bu süreç içinde çok sert geri dönüşler de yaşanabilir" uyarısını yapıyor. Borsacılar koalisyon beklentisine aksi bir haber gelmesi durumunda endeksin 4000 seviyesinin altına inebileceğinin altını çiziyor.

Yine aynı hisseler!
Piyasada yükselişin nedeni konusunda tam bir karmaşa hakim. Fakat en çok kabul gören görüş, spekülatörlerin yeniden sahneye çıktığı yönünde. Borsanın rekor koşusunda seçim öncesi endeksi 5000 puana kadar taşıyan hisselerin tartışılmaz ağırlığı gözleniyor.

Borsadaki büyük oyuncuların, seçimlerden önce yabancı fonları İMKB'ye çekmek için bu yatırımcıların en çok sevdiği hisselerin "tahtalarını yaptığı", şimdi de bu trendin devam ettiği ifade ediliyor. Keza dün en çok değer kazanan hisselere bakıldığında da bu resmin netleştiği görülüyor. İşlem hacmi sıralamasında önde gelen hisseler sıralamasında da yabancıların gözdesi olan kağıtlar başı çekiyor.

DENİZ BAYRAMOĞLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır