kapat
SABAH ONLINE EKONOMI

PAZAR 14 MART 1999



"Tek haneli enflasyon görmek istiyorum"

IMF ile parasal destek boyutunu içeren enflasyonla mücadele programı için yoğun temaslarda bulunan Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen ve Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, ulaşılan son noktayı ve seçim dönemine kadar ekonominin seyrini SABAH'a değerlendirdi.



Tekstili Kurtarma Planı geliyor

Son yıllarda iç ve dış piyasalarda sıkışmaya başlayan tekstil ve konfeksiyoncular, Milli Tekstil Planı oluşturmak için kolları sıvadı



Tüp geçit için Japon kredisi tamam

İstanbul'da kurulması planlanan ve tüp geçit inşaatını da içine alan 'Marmaray' projesine dönük, Japonlardan beklenen kredi oluru alındı.



Artık dinlenme dönemi

Şubat ayında 258 milyon dolarlık rekor yabancı alımıyla yüzde 51.5 yükselen borsa, Mart başındaki gevşemenin ardından, geçen hafta 4.000 puanın üzerine çıktı.



Yabancıdan rekor alım

Yabancı yatırımcılar, endeksin yüzde 51.5 yükseldiği Şubat ayında 258.8 milyon dolarla 1997 başından bu yana en büyük alımlarını yaptı



Gerilimi yüksek ay

İki zıt düşüncenin savaşı var: Seçim öncesi bono satıp, risk azaltmak mı? Yoksa, seçim sonrası beklenen hızlı faiz düşüşüne hazırlıklı olmak mı?



Suharto'nın bankaları kapatıldı

Endonezya hükümeti, IMF tarafından öngörülen reformlar doğrultusunda, 38 özel bankayı kapattı, 7 özel bankayı da kamulaştırdı.



KISA.. KISA.. KISA..

* EGS Bank'ın karı 4 trilyon

* Otokar'da üretime ara veriliyor

* Fındığı pahalıya yiyoruz

* Kemer Country'de yatırımlara devam


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr