kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

ÇARŞAMBA 07 EKİM 1998

Amerikalı generalin yorumu Türkiye ezer geçer
"Ortadoğu'nun süper gücü olan Türkiye, bir yıldırım harekatıyla 48 saat içinde Suriye'yi darmadağın eder"

AMERİKAN Hükümeti'ne danışmanlık eden Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) uzmanlarından emekli General Edward Atkeson, Türkiye ile Suriye'yi karşılaştırmanın gülünç olacağını söyledi. Atkeson, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin dünyanın en modern ordularından birine sahip olduğunu bildirdi, "Suriye Ordusu'nun ise çöken Rus Ordusu'ndan pek bir farkı yok" dedi."Birkaç çatışma Suriye'ye yeter"GENERAL Atkeson, muhtemel bir Türkiye-Suriye savaşında neler olacağını şöyle anlattı: "Türk Ordusu, Suriye'ye girer ve tıpkı Kuzey Irak'ta olduğu gibi ciddi bir direnişle karşılaşmadan belirlediği hedeflere ulaşır. Suriye ise, Arap dünyasından gelen tüm destek vaatlerine rağmen savaşta şimdikinden de yalnız kalır. Savaş 48 saatte biter, birkaç çatışma sonunda Suriye pes eder."

Ne Şam'ın şekeri ne Arap'ın yüzü
Bugüne kadar PKK'ya desteği için Suriye'ye ses çıkarmayan Arap ülkeleri, ilk fırsatta Türkiye'ye karşı yine birleşti.

SURİYE krizi Arap dünyasının Türkiye'ye karşı "Tarihi" düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Birinci Dünya Savaşı'nda Türk Ordusu'nu sırtından hançerleyip yüzbinlerce evladımıza kızgın çölleri mezar yapan Araplar, 80 yıl sonra bile aynı kin ve düşmanlık duygularıyla dolu olduklarını gösterdiler.

ESAD'I peşpeşe arayan Arap ülkeleri liderleri "bu, Arap aleminin ortak davasıdır" mesajı veriyor. Türkiye'ye karşı ilk desteği Irak ve İran'dan alan Esad'a dün de Suudi Arabistan'dan destek geldi. Veliaht Prens Abdullah bin Abdül Aziz, "Türkiye ile savaşta yanınızdayız" dedi.

ESAD'A bir destek sözünü de Amerika'nın "Terörist ülkeler" arasında saydığı Sudan verdi. Sudan lideri Ömer el-Beşir, Suriye diktatörüne "Aynı saflardayız" dedi. Yemen de yardım sözü verirken, Suriye işgali altındaki Lübnan ise "Türk tehdidinin görüşüleceği bir Arap zirvesi" çağrısı yaptı.


Kutan'dan büyük gaf
Fazilet lideri, Esad'ı eleştireyim derken, Aleviler'e "Sapık" dedi

KUTAN'IN sözleri dün Fazilet Grubu'na bomba gibi düştü: "Suriye'yi bir nevi sapık Alevi anlayışı içinde olan ve kendilerine Nusayri denilen yüzde 10'luk azınlık yönetiyor. Ülkenin yüzde 90'ı ise Sünni'dir." Faziletliler'in uyarısı üstüne Kutan "Düzeltme" yaptı: "Nusayriler'le bizim Alevi kardeşlerimiz arasında hiç benzerlik yok. İkisini karşılaştırmak bile, Alevi kardeşlerimize iftiradır."


Patronlar Çiller'i terletti
İşadamları DYP lideri Çiller'e "Refah'tan sonra Fazilet'le de koalisyon kuracak mısınız" diye sordu.

TÜSİAD Başkanı Kayhan, dün konuk ettikleri Çiller'e şöyle seslendi: "Son seçimde 'Refah tehlikesini önlemek istiyorsanız bizi seçin' diyerek oy istediniz. Sonra Refah'la koalisyon kurdunuz. Önümüzdeki dönemde Fazilet ile bir koalisyonu düşünüyor musunuz?"

SONRA sözü eski DYP'li Sedat Aloğlu aldı: "Refah'la ortaklığın asıl nedeni hakkınızdaki yolsuzluk soruşturmaları mı? Sultanahmet mitingini bitirdiğimizde bütün işadamları bize düşman olmuştu. Bugün arkaya dönüp baktığınızda pişmanlık duyduğunuz bir şey var mı?" dedi.


Fazla uzağa kaçamadı
İstanbul'da eczacılık yapan Semra Çakır, Eskişehir'de bisikletli bir çocuğa çarptıktan sonra kaçtı. Çakır tanık ifadesi üzerine, aracını tamir ettirirken yakalandı.


Hasan aynı Hasan!
Sarı-Kırmızılılar'ın sezon başında Ankaragücü'nden transfer ettiği genç oyuncu, "Kişiliğimde ve tarzımda hiçbir değişiklik olmadı. Tek farklılık var o da Ali Sami Yen'deki müthiş atmosfer" dedi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr