kapat

ÇARŞAMBA 07 EKİM 1998

Kutan'dan Alevi gafı

FP lideri Kutan, Suriye'ye tepki göstermek isterken, "Suriye'yi bir nevi sapık Alevi azınlık yönetiyor" dedi. Kutan, milletvekillerinin tepkisi üzerine düzeltti

Ankara- Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "Suriye'yi bir nevi sapık Alevi anlayışı içinde olan ve kendilerine Nusayri denilen yüzde 10'luk bir azınlık yönetiyor. Ülkenin yüzde 90'ı ise Sünnidir. Suriye yönetimi, bizim bu çarpık durumu değerlendireceğimizden korktuğu için hep düşmanca davranışlar içinde bulunuyor" dedi.

Kutan'ın, partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada, "Sapık Alevi anlayışı" şeklindeki sözleri, bazı FP'lileri rahatsız etti. Milletvekilleri tarafından Kutan'a gönderilen notta, konunun kamuoyunda yanlış anlaşılıp tepki uyandırabileceği belirtildi. Bunun üzerine Kutan, "Suriye'deki Nusayriler'le bizim Alevi kardeşlerimiz arasında hiçbir benzerlik yok. Onlar sapık bir anlayış içindeler. İkisini karşılaştırmak bile bizim Alevi kardeşlerimize iftiradır" deme ihtiyacını duydu.

Suriye'nin ahmaklığı

FP lideri, "Suriye ile sorunlarımız yıllardır sürüyor. Onların terör örgütü PKK'ya yardım etmeleri bugünün işi değil, tam 14 yıldır aynı şeyi yapıyorlar. Öyleyse son günlerde ne oldu da bu konu bu hale geldi? Kimse bir açıklamada bulunmuyor. Konu Meclis'e getirilmeli, gerekiyorsa bir gizli toplantıda ele alınmalı ve her şey bize açıkça anlatılmalıdır. Suriye meselesi çeteler olayının örtbas edilmesi, unutulması için kullanılmamalıdır. Türkiye sıcak bir savaşa girmediği takdirde bu gerginliğin erken seçimin gündemden kaldırılması için kullanılmasına da karşı çıkacağız" diye konuştu.

Kutan, "Bütün bunların yanında Suriye, Hatay'ı kendi toprakları içinde gösterecek kadar bir ahmaklığın içindedir" diye konuştu.

"Suriye ile savaşmamızı gerektirecek acil bir durum varsa, biz elbette her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" diyen Kutan, milli meselelerde partiler arasında ihtilaf olamayacağını vurguladı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr