Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* Yurtdışında tedavi olmam mümkün mü?
Sağlık Kurulu raporu ile bu tedavinin Türkiye'de yapılamadığı ve yurtdışında yapılması gerektiği belgelenmesi gerekir. İster Amerika ister Avrupa olsun hasta istediği yere gönderilebiliyor. Tüm tedavi masrafları karşılanıyor. Örneğin akciğer nakli Türkiye'de yapılamadığı için Avustralya'ya gönderdiğimiz hasta oldu. Hastanın ambulans ve uçak masrafları dahil Avustralya'daki görmüş olduğu tüm tedavi masraflarını karşıladık. Nakil sonrası yine uçakla ya da ambulans ile gönderilmesi gerekiyorsa onu bile ödüyoruz.

* Oğlum Enes Akıncı 6 yaşında ve lösemi hastası... Tedavisi için Türkiye'de bir türlü kemik iliği bulunamadı. Almanya'daki hastane ile yazıştık onlar nakil yapabileceklerini söylediler. Ancak buradaki merkezler henüz acil bir durumu yok diye 'yurtdışına gitmeli' raporu vermiyor...
Hekimlerin işlerine kurum olarak karışmıyoruz. Üniversite bize diyor ki; "Evet ben bunu yapıyorum ama şu kadar süre sonrasına randevu verebilirim." Hastanın tablosu itibariyle yurtdışına gönderilmesi gerekiyorsa gönderiyoruz. Aslında burada kararı doktorlar veriyor. Bu durumda sizin doktorunuzun 'yurtdışı' raporu vermesi gerekli. Ancak eskiden olmayan bir uygulama var. Diyelim ki Türkiye'de yapılamayan bazı tetkikler var, eskiden bunları gönderemiyorduk şimdi bu tetkikler yaptırılıyor üstelik bütün ücreti SGK ödüyor.

* OKUYUCULARDAN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ - 1...

* OKUYUCULARDAN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ - 2...