kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

GATA'da gerilimsiz mezuniyet töreni

CEYDA KARAASLAN - ANKARA
GATA'daki mezuniyet töreni gerilimsiz geçti. Geçen yılki törende GATA Komutanı ve öğrencilerin Gül'e "Sayın Cumhurbaşkanı" hitabı bu yıl "Sayın Cumhurbaşkanım"a dönüştü..
İLİŞKİLİ HABERLER
GATA'da gerilimsiz mezuniyet töreni
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)' nin geçen yıl gergin geçen mezuniyet töreninde bu yıl herşey geleneklere uygun yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile askerler arasında yaşanan gerginliğin damgasını vurduğu geçen yılki GATA mezuniyet töreninde bu yıl "ım" farkı yaşandı. Geçen yıl Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildikten birkaç gün sonra askerle buluştuğu ilk resmi tören olan GATA'daki mezuniyet töreni, askerlerin teamüllerin aksine "Sayın Cumhurbaşkanı" hitabı ile hafızalara kazınmıştı. Yine aynı törende, görevini bu ağustosta orgeneral İlker Başbuğ'a devreden emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, öğrencilere diplomasını vermek üzere ayağa kalktığında Cumhurbaşkanı Gül'e selam vermemişti.

'CUMHURBAŞKANIM' HİTABI
Ancak, bu yılki tören askeri geleneklere uygun şekilde yapıldı ve bu tür gerginlikler yaşanmadı. GATA Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu ile GATA Dekanı Tümgeneral Zeki Bayraktar, Abdullah Gül'e "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap etti. Kuvvet komutanları askeri teamüllere uygun davranarak mezunlara diplomalarını vermeden önce Cumhurbaşkanı Gül'ü selamladı. Geçen yıl, GATA dönem dördüncüsünün diplomasını vermek üzere ayağa kalkan eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Yaşar Büyükanıt, Gül'ü selamlamamıştı. Orgeneral İlker Başbuğ bu yıl GATA Dönem Dördüncüsü Deniz Tabib Teğmen Salih Yaşar'a diplomasını vermeden önce ayağa kalkarak Gül'ü selamladı. Bu askeri geleneğe, törene katılan tüm komutanlar uydu.

TEĞMEN BAYILDI
Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nin 28. Dönem mezunları tören süresince esas duruşta bekledi. Heyecanları gözlerinden okunan 74 teğmen arasındaki bir bayan doktor teğmen yorgunluğuna yenik düştü ve bayıldı. Tören sonunda salona geri dönen bayan teğmenin ayakkabılarını giymeyerek eline aldığı dikkat çekti. Bayan teğmen, "Saatlerdir ayaktayım, ne yazık ki yapacak bir şey yok" dedi. GATA'nın mezunları arasında 5 yabancı öğrenci de vardı. Ürdünlü teğmenler Hosamadden Alkayıd ile Khaled Shhadat'in diplomaları verilirken salonda çekilen zılgıtlar dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları