kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Efes Pilsen World Cup 7 yarın başlıyor

Yeni Haber
(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, ''Efes Pilsen World Cup 7''de Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi en ciddi hazırlık turnuvasına katılacaklarını söyledi...
Tanjevic, Konya'da yarın başlayacak ''Efes Pilsen World Cup 7'' basketbol turnuvasının Rixos Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, özelikle böyle bir turnuvayı düzenledikleri için Konya şehrine ve Efes Pilsen'e teşekkür ettiğini bildirdi.

Takımın 43 gündür birlikte çalıştığını kaydeden Tanjevic, ''Form durumumuz çok iyi duruma geldi. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi en ciddi hazırlık turnuvasını oynayacağız. Seyircimizin desteğine ihtiyacımız var. Konya halkına çok iyi bir basketbol izlettirmek istiyoruz. Mükemmel bir turnuva olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı İmran Işıldar da 4 kez İstanbul'da, ardından Ankara ve geçen yıl da İzmir'de gerçekleşen ''Efes Pilsen World Cup'' organizasyonunun Konya'da yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi son ciddi hazırlık turnuvasına katılacaklarını ifade eden Işıldar, ''Turnuvaya katılan bütün takımlara başarılar diliyorum. Turnuvayı düzenleyen sponsorlara, Konyalı il yöneticilerine teşekkür ediyorum. Avrupa elemeleri öncesi son ciddi turnuvamız olacak'' dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ve organizasyonu düzenleyen Efes Pilsen firması ile TBF'nin kendilerini tercih etmesinin gurur verici olduğunu kaydetti.

Belediye olarak çok modern bir salonu Konya'ya kazandırdıklarını dile getiren Esen, şunları söyledi:
''Çok güzel bir salon yaptık. Belediye olarak ilk kez böyle bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gururluyuz. Hümanizma duygularını dile getiren Mevlana'nın kentinde, sporla sevgi ve hoşgörüyü de Konya'ya getireceğiz. Organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın Konya'da düzenlenmesi çok önemli. 8'incisine de talip olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum.''

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu da Konya'da bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''İyi rakiplere karşı oynuyoruz. Form düzeyimiz yavaş yavaş tırmanıyor. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına moralli gitmek istiyoruz. Çok iyi durumdayız ve turnuvayı birinci bitirmek istiyoruz'' dedi.

''Efes Pilsen World Cup 7'' turnuvasında maçlar yarın başlayacak. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda 3 gün sürecek turnuvanın açılış maçı yarın saat 16.45'te Bosna-Hersek ile Portekiz arasında oynanacak. 19.00'da ise Türkiye ile İngiltere karşılaşacak.

Turnuvayı izlemek isteyen basketbolseverler, biletlerini www.biletix.com internet sitesinden, Konya Biletix satış noktaları ''Kontur Adalhan'' ve ''Kontur Form'' şubelerinden alabilecek. Ayrıca turnuva sırasında gişelerden de bilet satışları yapılacak.
20:45
Steaua Bükreş- Galatasaray
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçı (D Spor)
21:00
Fenerbahçe- Partizan
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçı (Futbol Smart)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00