Sağlık Bakanlığı, ramazana sayılı günler kala, oruç tutacaklara tavsiyelerde bulundu:
* Sahur atlamak yaklaşık 12 saat olan açlığı, ortalama 18 saate çıkarır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesi ve günlük verimin azalması demek.
* Sahurda süt, yoğurt, peynir, çorba, sebze ve kurubaklagil gibi hafif besinler tercih edilmeli.
2.5 LİTRE SU...
* Kronik hastalığı olan kişiler, uzman hekime danışarak oruç tutmalıdır.
* Öğünler ; sahur ve iftarda iki ana öğün ile iftardan sonra 1-1.5 saat aralıklarla iki ara öğün şeklinde düzenlenmeli.
* Günde ortalama 2- 2.5 litre su ile hem enerji veren hem de susuzluğu gideren ayran, taze meyve suları, soda içmeye özen gösterin.
YÜRÜYÜŞ YAPIN
* İftardan sonra
televizyon karşısına geçmek, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmek, kısa yürüyüşler yapmak sindirime yararlıdır.
* Mide içinde bulunan yemek ve asitin yemek borusu içine doğru geri kaçması olarak tanımlanan reflü hastalığının ortaya çıkmaması için, doğru beslenme konusundaki bu uyarılar dikkate alınmalıdır. İftardan sonra 1-1.5 saat aralıklarla iki ara öğün yemek yararlı olur.
Yayın tarihi: 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/27//haber,44581CE151B843D8B49D8C32CB1F2FFA.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.