Sezen Aksu'nun 'Değer mi' şarkısına yaptıkları cover'le dikkat çeken Gece Yolcuları, negatif müzik yapmak istemiyor: Mutsuzluğu da pozitif enerji ile ifade edebilmek için çalışıyoruz ..
Kariyerlerinin üçüncü albümü 'Kalbin Kadar Yakın' ile ilgi toplayan Gece Yolcuları, Sezen Aksu imzalı 'Değer mi' şarkısıyla müzik kanallarında boy göstermeye başladı. Müzikteki gelişimlerini Billboard dergisine anlatan grup üyeleri, farklı tarzları denemeye devam edeceklerinin sinyallerini verdi. Edis İlhan, Yasin Arslantürkoğlu, Bülent Albayrak, Uğur Arslantürkoğlu ve Murat Arslantürkoğlu'ndan oluşan Gece Yolcuları, "Her şeyimizi kendimiz yaptık. Tanrı'dan başka sponsorumuz yok" dedi.
*
Üçüncü albümünüzün ilk klibi 'Değer mi'yi izlerken ister istemez 'Bu efendi çocukların mini etekli kızların arasında ne işi var' diye merak ettik. Klibe tepkiler geldi mi?
EDİS: Hayır, aksine 'Ne güzel kızlar' dediler...
YASİN: Fikir bizden çıktı bu arada!
EDİS: Murat Küçük, cayır cayır bir rock klibi çekmek istedi. Biz de 'Bu şarkı pop ve ilk çıktığı döneme bir göndermede bulunmak istiyoruz' dedik. Şaşırdı tabii. Gece Yolcuları girişimci bir grup... Yoksa hâlâ 'Unut Beni'nin klibindeki otomobilin içindeki hüzünlü çocuklar olarak da kalabilirdik.
BÜLENT: Ayrıca dikkat ederseniz klipte kızlarla ilgilenmiyoruz...
HER ŞEYİ KENDİMİZ YAPTIK*
Bir sonraki klipte ilgilenirsiniz artık...
BÜLENT: Yok, kızları işin içine sokmayı hiç düşünmüyoruz.
*
Sound'unuzda sert bir yöne doğru gidiş mi söz konusu? Bundan sonra daha da sertleşecek diyebilir miyiz?
YASİN: 'Yapabilir misiniz?' derseniz; evet yapabiliriz. 'Yapar mısınız?' derseniz, bunu biz de bilmiyoruz.
EDİS: Bizim için 'Değer mi'den daha uç bir iş, 'Sınav' filminin soundtrack'i için yaptığımız 'Babeyli' şarkısıdır. Progresif bir şarkıydı ve içinde ilk kez 9/8'lik bir rap bölümü vardı.
*
Farklı yönlere kaymak bir yandan da tehlikeli değil mi?
UĞUR: İlk albüm için çok akustik dediler ama içimizden böyle geliyordu. İkinci albümde 'Seninle Bir Dakika' cover'ı ile neden çıkmadınız dediler. 'Kendi şarkılarımızı çalmak istedik' dedik. Üçüncü albümde 'Sertleştiniz', dediler. 'Ama biz bir rock grubuyuz' yanıtını verdik. Hamurumuzda var bu...
ROCK DİNLEYEN ARTIYOR BÜLENT: İstediğimiz zaman çok güzel baladlar yapabileceğimizi kanıtladık. Gece Yolcuları aynı mahallede büyümüş, kimisi okulda tanışmış adamların hayallerini gerçekleştirerek ortaya çıkardığı bir grup. Hiçbir şeyleri yokken şu an üç albüm ve binlerce seveni olan bir grup. Belki de Tanrı'dan başka sponsoru olmayan bir grup. Her şeyi biz yaptık.
*
Farklı meslek gruplarından geliyor olmanızın gruba ve çalışmalarınıza etkisi oldu mu?
EDİS: Grupta iki mühendis, bir öğretmen, kamu yönetimci ve fotoğrafçı var. Katkısı olduğunu düşünüyorum.
*
Müzikte sizi ne heyecanlandırıyor?
BÜLENT: Daha önce yapmadığımız şeyleri yapmak bize her zaman heyecan vermiştir. Bundan sonra çok 'damar' bir balad yapabiliriz. Ama insan biraz da yaşam enerjisi arıyor. İnsanların pozitif enerjiye ihtiyacı var. Bu nedenle son klibimizi izlerken çok eğleniyoruz. Mini etekli kızlar diyorlar... Mini etekli erkekler mi oynatsaydık?
UĞUR:
Türkiye'nin her köşesinde rock dinleyicisinin arttığını görmek ve bunda Gece Yolcuları'nın payı olmadığını düşünmek saçmalık olur.
*
Gece Yolcuları'nın şarkıları mutsuzluktan mı çıkıyor genellikle? EDİS: Son albümde herkesin enerjisi çok yüksekti. Down bir şarkı bile neşeli bir hale gelebilirdi bu nedenle.
BÜLENT: Mutsuzluğu da pozitif enerjiyle ifade edebilmek, yakalamak istediğimiz şey. UĞUR: Ama çok mutluyken de üretemezsin. Her şey yolundayken, 'Neden müzik yapayım? Gider şezlonga uzanırım' dersin.
BÜLENT: Mutsuzluk demeyelim de, melankoli diyelim. Biz bir ayrılık şarkısını, 'Ayrıldım, bittim, başıma taşlar yağsın' diyerek değil de; 'Evet ayrıldık ama hayat devam ediyor' sözleriyle vermek istiyoruz.