İsveç'te her yıl Ağustos ayında bolca tüketilen kerevitin en kalitelisi
Türkiye'den geliyor.
İsveç Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü yetkilileri, İsveç'e ithal edilecek kerevitlerde bazı özellikler aradıklarını, kerevitin boyunun 10 santimetreden küçük olmaması gerektiğini vurguladı.
İsveç'te altın değerinde olan kerevetin
Türkiye'deki lüks otellerde dahi bulunmamasını şaşkınlıkla karşılayan turistler ise, Türk turizmcilerin İsveç adetlerini yeterince tanımadıklarından bu konuya önem vermedikleri görüşünü savunuyor.
Türkiye'de tatlı su ıstakozu diye de bilinen kerevitin kaynağı Eğridir Gölü'nde bulunuyor. Kerevit ülkemizde kültürü yapılmayan, doğal olarak yetişen, avcılık yoluyla elde edilen bir kabuklu su ürünü. İsveç'te bir kilo kerevit 50 YTL değerinden satılıyor.
İHA
Yayın tarihi: 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/13//haber,F484FAC537F3443DA6AEE9BF5AB9F413.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.