kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal yangın bölgesine gitti

Öner ŞAN / ANTALYA
Anjiyodan sonra dün Antalya'daki yangın bölgesine giden CHP lideri Deniz Baykal, "Yangınlara karşı yeni bir yaklaşım gerekli" diye konuştu..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'ya geldi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün geçirdiği anjiyonun ardından dün THY'nin tarifeli seferi ile Antalya'ya gelen Deniz Baykal, havalimanında CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ve partililer tarafından karşılandı.

'EN CİDDİ SORUN'
Baykal, VİP salonu çıkışında partililerin geçmiş olsun dileklerini de kabul etti. Gazetecilerin soru sorma isteğine, "Teşekkür ederim'' diye karşılık veren Baykal, Manavgat'ın Taşağıl beldesine hareket etti. Devam eden orman yangınıyla ilgili Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü'nde bilgi alan Baykal, bölgede incelemelerde bulundu. Görevlilerin ciddi bir mücadele verdiğini ancak bunun yetmediğini söyleyen Baykal, "Türkiye'nin bu konuya yeni bir anlayışla yaklaşması gerekiyor" dedi. CHP Genel Başkanı Baykal, şöyle devam etti: "Orman yangınlarının en ciddi sorun hale geldiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye olarak buna hazırlanmalıyız. Bu tehditlere karşı yeni bir yaklaşım geliştirmeliyiz. Türkiye orman yangınları konusunda, personel eğitimi, personel tahsisi, araç tahsisi ve nasıl mücadele edeceği konusunda bugüne kadar uyguladığı yöntemlerin ötesinde yaklaşımlar geliştirmelidir. Olaya yeni bir mühendislik problemi diye bakmak lazımdır." Sağlık sorunlarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Baykal, "Kalp ve damarla ilgili sağlık sorunlarının gelecekte ortaya çıkıp çıkmayacağı öngörülebiliyor. Sorun çıkmadan durumu izletirsen, doktorlar teşhis koyar ve ona tedbir uyguluyor. Tıkanma değil, bir daralma görüldü. Tıkanmaya dönüşmesi muhtemeldi. Bunu engelleyecek bir müdahale kararı alındı. Bu uygulandı" dedi.