Şu an
2 Ağustos 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
2 Ağustos 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Bir lokma, bin korku
Gıda Güvenliği Derneği'nin (GGD) araştırmasına göre Türklerin hayatındaki en büyük üç risk; trafik kazası, çevre kirliliği ve gıda. Tüketici için gıda güvenliği önemli bir yörüngede, endişe kat sayısı yüksek ve çoğu kişi komplo teorilerine eğilimli. Hayatımız korkular içinde geçiyor. ...
Yaşam dosyaları
Kolesterolü düşürmek için en yeni teknikler
Geçen yıl yalnızca kalp ilaçlarına Türkiye 1.5 milyon dolar harcadı. Ameliyatlar, doktor kontrolleri bunun dışında....
Yaz sıcaklarında sağlıklı yaşamanın yolları
Sıcaklar insanları bunaltmakla kalmıyor, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Yazın en sıcak günleri yaşanırken, sizin ve ailenizin sağlığını korumak için bir rehber hazırladık....
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Sefarad mutfağını keşfedin
Yemeklerini Musevi dininin esaslarına göre hazırlayıp sunan Carne Restaurant'ın mönüsü Türk ve Akdeniz mutfaklarının örneklerinden oluşuyor. Özellikle pirinçli domates yahnisi, ıspanaklı kuru fasulye, kaşkarikas ve felafeli denemek lazım. Yıllar önce Londra'dan Bükreş aktarmalı bir uçakla geliyordum. ...
İstanbul'da 24 yıllık Karadenizli
Lazcada patlamış mısır anlamına gelen Pafuli, Kuruçeşme sahilinde 24 yılını dolduran bir Karadeniz restoranı. Eski yerinin yanında, yeni bir binaya taşınan Pafuli'de mıhlama, fasulye turşusu kavurması gibi yemekleri bulmak mümkün. ...
Saray mutfağı Akaretler'e geldi
İstanbul saray mutfağıyla ünlü Konyalı, şimdi de '1897 Konyalı' adıyla Akaretler'de yeni bir şube açtı. İçinde yer alan Cafe Piruhi ise modern mönüsüyle dikkat çekiyor. Günümüzün gençleri 'akaretler' sözcüğünü duyduklarında büyük olasılıkla bunun Beşiktaş'tan Maçka'ya doğru çıkarken sağlı sollu ...
Türk yemeklerinin önlenemez yükselişi
Kempinski Europe Luxury&Lifestyle dergisi bu ayki sayısında simitten böreğe, ayva tatlısından rakıya Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerine yer verdi ve "Türk yemekleri, aileleri ve insanları bir araya toplayan en önemli unsur," dedi.... ...
Galata'da Anadolu lezzetleri şöleni
Anadolu mutfağının geleneksel yemeklerinin yapıldığı Kiva Han'da, ısırgan otlu mısır çorbasından zeytinyağlı pazıya kadar pek çok yemeği tatmak mümkün. Yemeğin üstüne karadutlu muhallebi de iyi gidiyor. Galata'yı severim. ...
Çukurcuma'da gizli bir adres
Çukurcuma'da bir çıkmazın sonunda yer alan Çukurkeyif, insana kendini yazlık bir evin bahçesindeymiş gibi hissettiren bir mekân. Akdeniz mutfağının hâkim olduğu mönüsünde ise farklı kahvaltılar ve salatalar dikkati çekiyor. ...
Assolist Paris usulü antrikot
L'Entrecote de Paris'nin Nişantaşı'ndaki City's' Alışveriş Merkezi içindeki kışlık mekânına giderseniz, sakın tenhalığı sizi şaşırtmasın. Asıl müdavimleri yazın, Kuruçeşme'deki Boğaz manzaralı şubesine gidiyor. Hangi mekânların kışlık yerinde faaliyetine devam ettiğini, hangisinin yazlık bir yere ...
Bir kez gelen unutamıyor
Çeşme'deki Paparazzi restoran ve beach club'ın, Hindistan'dan Amerika'ya kadar her yerde hayranları var. Bunda yemekleri kadar Ege'nin en güzel koylarından Ayayorgi'de olmasının da rolü büyük. Üşenmedim araştırdım. ...
İtalyan kalitesi başka
Kalamış'ta, geniş bir bahçe içindeki villada yeni açılan İtalyan lokantası Trattoria il Faro'nun, mutfağı da bir İtalyan'a emanet edilmiş. Tatlıları ise bir başka İtalyan hanım yapıyor. Pizzadan ev yapımı kuşkonmazlı makarnaya, mürekkep balıklı risottodan limonlu tarta kadar bütün yemekler çok ...
Kolej aşçısının 100 yıllık yemek tarifleri
Osmanlı'nın son döneminde kurulan sekiz Amerikan kolejinden biri olan ve 1886-1921 yılları arasında 35 yıl eğitim veren Merzifon Anadolu Koleji'nde kaynaklara göre çoğunluğu Ermeni olmak üzere pek çok Türk, Rum, Alman, Arnavut, Çerkez, Bulgar öğrenci yetişti. ...
Diğer Gurme Haberleri
Asırlık Antakya yemekleri
Michelin yıldızlı Yunan şef Boğaz'da
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
İtalyan şefin şölen sofrası
Köşkte balık ziyafeti
O bir yemek büyücüsü
Adı Rumca yemekleri Egeli
Tescilli Huysuz Virjin tatlısı bulunur
Yazarlar
Refik Durbaş
Bülent Denli
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Biraz daha cesaret yeter
Bu yılki plaj modasını hâlâ bilmiyor musunuz? Desenli kıyafetleri nasıl kullanacağınıza karar veremiyor musunuz? Veya ...
Sıcaklara karşı moda taktikleri
Sıcak havalara uygun kıyafet bulmak yaz sezonunun en büyük sorunlarından biri. Sıcakla baş etmeye çalışırken trendy de ...
Plaj güzeli olabilirsiniz
Bikini ve mayo seçerken 'karnım çıkıyor' ya da 'göğüslerim büyük' derdi yaşıyorsanız önerilerimize kulak verin ve plajın ...
Spor
Bir, iki, üç olsun
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ve UEFA Kupası 2. ön eleme turlarının kura çekimi dün yapıldı. ...
Yıldızlar aranıyor
Kewell, Lincoln, Linderoth, Arda ve Servet'siz G.Saray, Hoffenheim'a karşı Emre Aşık ile öne geçti. ...
Colsa bitti gibi
Fenerbahçe ön libero transferinde mutlu sona yaklaştı. Sarı-lacivertliler, İspanyol ekibi Racing Santander'de forma ...
Cuma
Mezeler
İçki sofralarında başrolü oynayan mezeler, çoğu zaman lezzetleriyle ana yemeği bile unutturuyor. ...
Çiçek gibisin
Yaz sıcaklarından iyice bunalmaya başladığımız bugünlerde, her şeye rağmen trendy olmak isteyenlere önerilerimiz var. ...
Mumya Çin'e gitti
Önümüzdeki cuma başlayacak Olimpiyat Oyunları'nın pek çok yönüyle gündeme getirdiği Çin Halk Cumhuriyeti, yeni Mumya ...
Dünya
Hangisi doğru söylüyor?
Karadziç, perşembe günü Savaş Suçları Mahkemesi'nde, ABD'nin özel temsilcisi Holbrooke ile gizli bir anlaşma yaptığını ...
Hamas ile El Fetih'in sakal-bıyık savaşı
Filistinliler artık silahla savaşmıyor. Hamas, El Fetihlilerin bıyıklarını, karşı taraf da Hamaslıların sakallarını ...