kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAŞBAKAN KABUL ETTİ... Pakistan Başbakanı'nın daveti üzerine beraberindeki heyetle birlikte Karaçi'den başkent İslamabad'a geçen Hisarcıklıoğlu, burada Başbakan Yusuf Rıza Gilani tarafından kabul edildi.

'Otobüs ihalesi bize verilirse Pakistanlılar iş sahibi olur'

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Avrupa'da pek çok şehirde Türk otobüslerinin kullanıldığını belirterek, "Eğer ihale bize verilirse, otobüsleri burada monte edebiliriz" dedi..
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ECO Ticaret ve Sanayi Odası'nın 12. Yürütme Kurulu ve 9. Genel Kurul Toplantıları için bulunduğu Pakistan'da çeşitli temaslarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, Pakistan'ın enerji çalışmalarına destek olabilecekleri mesajını da verdi. Hisarcıklıoğlu, daha sonra Pakistan'ın 40 bin adetlik otobüs ihalesine de dikkat çekerek, şunları söyledi: "Türkiye, otomotiv sektöründe çok gelişmiş. ABD'den sonra 9 marka otomobil üretilen tek ülke Türkiye. Türkiye, geçen yıl otomotivde 25 milyar dolar ihracat yaptı. Özellikle Karaçi için otobüs alınacağını öğrendik. Avrupa'daki şehirlerin bir çoğundaki otobüsler Türkiye'den gitti. Buradaki otobüs ihalelerinde de destek istiyoruz. Eğer ihale bize verilirse, otobüsleri burada monte edebiliriz. Böylece burada birçok kişi iş sahibi olabilecektir.'' Eğitim konusunda da TOBB'un tecrübelerini anlatan Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Türkiye'nin en değerli eğitim kurumlarının başında geldiğini, okulda Pakistan'dan da burslu öğrenci alıp okutabileceklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, THY'nin Pakistan için daha fazla sefer yapmak istediğini, ancak gerekli izin konusunda sorun yaşandığını da belirtti. Toplantıların 3. gününde Gilani'ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve Türkiye'ye davetlerini ileten Hisarcıklıoğlu, Pakistan'a katkı sağlamayı arzu ettiklerini söyledi.