Karpuz kansere karşı koruyucudur
Karpuzun, kansere karşı koruma özelliği olan laykopen maddesi açısından oldukça zengin bir meyve olduğu açıklandı. Yrd. Doç. Dr. Betül Çiçek, şu bilgileri verdi: "Karpuz, böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Böylece böbrekler tarafından vücuttan sodyumun atılması hızlanır. Bunun sonucunda da kan basıncı dengelenir, kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azalır. Yüksek miktarda su içerdiği ve hazmı kolay olduğu için vücuttan atık maddelerin daha sık dışarı atılmasını da sağlar."
Yayın tarihi: 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/26/gny/haber,2F56BEB3742A49EC97193211E4B788D3.html
Tüm hakları saklıdır.