kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Kredi krizi Fortis'in CEO'sunu istifa ettirdi
MORTGAGE kredileri ile başlayan ve tüm dünya piyasalarını saran kriz, Belçika'nın en büyük bankası Fortis'in CEO'su Jean Paul Votron'u istifa ettirdi. Krizi iyi yönetemediği eleştirilerine maruz kalan Votron'un yerine geçici olarak vekili Herman Verwilst geçti. Bankadan yapılan açıklamada, "Fortis'in yönetim kurulu üyeleri ve Jean Paul Votron karşılıklı olarak ve bankanın çıkarı doğrultusunda Votron'un CEO'luk görevinin sonlanması konusunda anlaştı" ifadesi yer aldı.

FedEx, TNT'yi satın almaya hazırlanıyor
DÜNYANIN en büyük kargo şirketi ABD'li FedEx, Hollandalı rakibi TNT'yi satın almak için harekete geçti. Artan petrol fiyatları nedeniyle maliyetlerin yükselmesi ve talebin düşmesi nedeniyle yapıldığı belirtilen satın alma teklifinin kabul edilmesi halinde, Avrupa pazarının yaklaşık yüzde 40'ına sahip olunacak. Bir diğer oyuncu DHL'in payının da eklenmesi halinde ise bu rakam yüzde 60'a çıkacak. FedEx'in piyasa değeri 22.8 milyar dolar, TNT'nin ise 11.3 milyar dolar. İki şirket arasında birkaç yıl önce yine birleşme gündeme gelmiş, ancak başarılı sonuçlanmamıştı.

Sigara yasağı nasıl etkiledi araştırması
KAPALI mekanlarda sigara içme yasağının uygulanmaya başlamasıyla alışveriş merkezlerindeki kafe ve restoranlarda ciroların düştüğü yönündeki tepkiler üzerine, ciro kayıplarının nedenleri hakkında araştırma başlatılacak. Sigara yasağı ile ilgili yasal düzenlemenin mimarlarından Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, "Alışveriş merkezlerindeki kafe ve restoranlardaki sıkıntı sigaradan mı yoksa mevsimsel nedenlerden mi kaynaklanıyor, bunu Dünya Sağlık Örgütü'nün de içinde bulunduğu iki bilimsel kurumun yapacağı bir çalışma ile araştıracağız" diye konuştu.

THY unutulan eşyayı sakatlara hediye etti

TÜRK Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcuların unuttukları eşyaları kayıp eşya deposunda bir yıl bekletip sahibi bulunamayınca her sene olduğu gibi bu senede ihaleyle satışa sundu. 10 kamyon dolusu yaklaşık 15 bin parça eşyanın ihalesini ise aynı zamanda Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı işadamı Hanefi Saka 125 bin YTL'ye aldı. İşadamı Saka THY'nin ihale yoluyla sattığı eşyalar arasında bulunan 35 tekerlekli sandalyeyi ise Türkiye Sakatlar Derneği'ne bağışladı. Yalçın BEL
Haberin fotoğrafları