kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, katkılarından dolayı Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Ertuğrul ve Yayın Danışmanı Hicran Aygün'e teşekkür etti. Bakan Şahin ayrıca, kampanyanın onur listesindeki Şahin Özer'e plaket verdi.

Güneşe hasret çocuklar gelecek için umutlandı

Erhan DOĞAN SABAH
Takvim gazetesi ve Adalet Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen "Güneşe Hasret Çocuklar" kampanyasının açılışında, mahkûmlar ve cezaevi yönetimi şenlikte bir araya geldi..
Takvim gazetesinin "Güneşe Hasret Çocuklar" kampanyası, kadın mahkûmlar ile cezaevi yönetimini bir eğlence programında buluşturdu. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, savcılar, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Ertuğrul, Yayın Danışmanı Hicran Aygün, Turkuvaz Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Fecir Alptekin ile sanatçılar Nurseli İdiz ve Selami Şahin, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza ve Tevkif Evi'nde düzenlenen şenliğe katıldı.

AYGÜN'E TEŞEKKÜR
Cezaevi spor salonunda düzenlenen şenliğe katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kadın mahkûmların "af istiyoruz" talepleriyle birlikte alkışlarla karşılandı. Kadın mahkûmların okuduğu şiirlerin ardından bir konuşma yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, sözlerine "Güneşe Hasret Çocuklar" kampanyasının mimarı Hicran Aygün'e ve kampanyaya destek verenlere teşekkür ederek başladı. Cezaevindeki mahkûmları da misafir olarak gördüklerini belirten Şahin 386 cezaevinde 96 bin 900 civarında tutuklu ve mahkûm bulunduğunu, bunun 3 bin 592'sinin kadın olduğunu söyledi. Bakan Şahin cezaevlerini yatılan bir yer olarak görmediklerini aynı zamanda bir eğitim kurumu olarak gördüklerini ifade ederek "Kadın olmak dünyada olduğu gibi ülkemizde de zordur. Hele cezaevindeyseniz daha da zordur. Cezaevlerimizde yatan kadınların 238 tanesinin 0-6 yaş grubu çocuğu var. Burada sabah hayat sporla başlıyor. Burada kreş var. İhtiyaçları temin etmek de Adalet Bakanlığı'na görev olarak verilmiştir" şeklinde konuştu.

PROF. ÖKE'DEN KIZILDERİLİ DANSI
Konuşmaların ardından konuklar Ustanın Melekleri Perküsyon Grubu'nın verdiği konseri izledi. Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin Kızılderili dansı büyük beğeni topladı. Bakan Şahin, daha sonra Kadın Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Kreş Binası'nın açılışını yaptı, çocuklarla birlikte pasta kesti, hediyeleri dağıttı. Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yapılan kreşte 18 tanesi süt çocuğu 22'si 2-6 yaş grubundan 40 çocuğa bakılıyor.
Haberin fotoğrafları