Şu an
14 Haziran 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
14 Haziran 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Michelin yıldızlı Yunan şef Boğaz'da
2000'de Sydney Olimpiyatları'nda ülkesinin mutfak elçisi olan, bir Michelin yıldızlı Yunan şef Lefteris Lazarou, Reina'nın içindeki Varoulko'da çok değişik deniz ürünleri sunuyor. Yandaki masada oturan kadın tiksintiyle garsona önündeki yemekleri işaret ederek: "Nedir bunlar böyle? Götürün!. ...
Yaşam dosyaları
Babalar Günü
Bu pazar Babalar Günü......
Uzun yaşamanın sırları
Dünyaca ünlü cerrah Prof....
Kanserden ölüm yok
Dünya Sağlık Örgütü kanser vakalarının artacağına dair uyarılarda bulunuyor. Ama hemen panik olmayın, dünyada binlerce merkezde korkularımızı hafifletecek buluşlar yapılıyor....
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
İstinye Park'ta geçen sonbaharda açılan Osmani lokantası da geleneksel Türk yemekleri sunan diğer tüm lokantalar gibi fast food zincirine karşı ciddi bir mücadele veriyor. Ortadoğu Mutfak Kültürleri adlı kitabı çok beğenirim. ...
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
Arnavutköy'de Garga'nın yerine açılan Abracadabra adlı restoranda, Rumeli Kavağı midyeli pilavdan yavru kalamar dolmasına kadar bütün yemekler çok lezzetli. Ama bir de servis elemanları hızlı ve ilgili olsa, her şey daha mükemmel olacak. ...
İtalyan şefin şölen sofrası
Yıllardır İstanbul'da yaşayan İtalyan şef Rudy Pellino'nun Nişantaşı'nda açtığı Il Patio'da ister somon fileto, ister karidesli makarna yiyin... Ama ortaya mutlaka çıtır bir pizza isteyin. Nişantaşı'na yaklaştığımda kentin bu kesimi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı nüfus sayımı günlerini ...
Köşkte balık ziyafeti
Cankurtaran'a yolu düşenler, 80 yıllık bir köşkte balık keyfi yapmak için mutlaka Balıkçı Sabahattin'e uğruyor. Bu mekân salataları, mezeleri ve taze balıklarıyla ağzının tadını bilenler için. Armada Oteli'nin sahibi Kasım Zoto'nun, Osmanlı dönemi İstanbulu'nun en mutena semtlerinden biriyken ...
O bir yemek büyücüsü
Tavuğu çikolata sosuna yatırıyor, çikolataya köri katıyor. Taganga'dan Bolivya'ya dünyanın birçok yerinde aşçılık yapan yemek sanatçısı Dilara Erbay, son icatlarını yeni mekânı Abracadabra'da sergiliyor. Dilara Erbay, tam bir yemek mucidi. ...
Adı Rumca yemekleri Egeli
Yeşilköy'de yeni açılan Eleos, mavi-beyaz dekorasyonuyla Rum meyhanelerini andırıyor. Adını Angela Dimitriu'nun Eleos adlı şarkısından alan lokantada, Ege'nin ünlü otlu salatalarıyla mezeleri var. Yüzyıllar boyu Osmanlı'da meyhanecilik sektörünü Rumlar elinde tutmuştu. ...
Tescilli Huysuz Virjin tatlısı bulunur
Mantısıyla ünlenen ve yakında Paris, Londra gibi şehirlerde şube açacak bir restorana dönüşen Casita, 25. yılını kutluyor. Esprili ve renkli kişiliğini 25 yıldır mekânına yansıtan Haluk Tanrıverdi, Feraye mantısı, Huysuz Virjin tatlısı gibi kendi icadı pek çok yemeği ise tescilletmiş. ...
Sebze, mevsiminde güzel
Ekmekten yumurtaya, peynirden bala kadar pek çok doğal ürünün yer aldığı Yüzde Yüz Ekolojik Pazar'da, Türkiye'nin her yerinden gelen ürünleri bulmak mümkün. Önce Şişli ve ardından da Antalya'da açılan Yüzde 100 Ekolojik Pazar, şimdi de İstanbul'un Anadolu yakasında oturanlara ulaştı. ...
Bu kebabın farkı tereyağında saklı
Cemal ve Cemil kardeşlerin Bursa'da salaş bir lokantada yaptıkları İskender kebabını, artık İstanbul'da Kozyatağı'nda açtıkları şubelerinde de yiyebilirsiniz. Uludağ Kebapçısı'nda, lezzetli kuzu etiyle yapılan dönerin üstüne gezdirilen tereyağının kokusu bile yetiyor. ...
Cunda'da lezzet keşfi
Ayvalık'a gittiğinizde yeni lezzetler tatmak isterseniz Cunda Balık Evi'ne uğrayın. Ahtapot ve karides paneyle başlayıp, deniz kestanesiyle devam eden yemek boyunca kendinizi Ege'de bir keşif yolculuğunda gibi hissediyorsunuz. ...
Diğer Gurme Haberleri
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Ne yiyeceğinize garson karar veriyor
Deniz manzarası olmasa da olur
İster orada ister evde yiyin
Bugün bitmişse yarın erken gelin
Bu brasserie'de 'Aile mutfağı' mevcuttur
Boğaz'da üst düzey ziyafet
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
Manzara da yemekler de doyurucu
Yazarlar
Refik Durbaş
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Püsküllü mü boncuklu mu?
Gladyatör sandaletleri, canlı renkler, etnik detaylar... Moda kurbanı olmaktan kurtulmak için trendlerden kendinize ...
Bir gecelik prenses
Heyecanla beklenen mezuniyet baloları geldi çattı. Bu özel gecenin kâbusu 'Ne giyeceğim?' derdini kolaylaştırmak için ...
Kumsallardan şehre şort istilası
Yaz sezonunun en gözde ve rahat parçalarından olan şortlar, birçok farklı modelle vitrinleri süslüyor. ...
Spor
Benimle sorunu olsa ceketini alıp giderdi!
Federasyon Başkanı Doğan, Terim'le bir sorunu olmadığını belirterek, "Hocamız adam gibi adamdır Aramızda bir sorun olsa ...
'Yazı tura atalım'
Rakibimiz Çeklerin kalecisi Petr Cech, Türkiye maçının penaltılara kalması yerine yazı tura atmanın daha iyi olacağını ...
Ronaldo için tarihi teklif
Real Madrid, Ronaldo'ya yıllığına '13 milyon Euro'dan 5 senelik anlaşma önerdi. Real, Manchester'a da '120 milyon Euro' ...
Cuma
Dondurma
Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti dondurma, günümüzde her yerde bulunabilen fabrikasyon çeşitleriyle dev bir sektöre ...
Hulk'ın kimlik sorunsalı
Haftanın en görkemli filmi The Incredible Hulk'ta Edward Norton, kendisini yeşil canavara dönüştüren kazanın nasıl ...
Yasemin kokulu elbiseler
Çiçek desenleri, altın çağını yaşıyor. Puantiye ve çizgili giysileri ikinci plana iten bu çiçek desenlerinin, iri ...
Dünya
İrlanda 'hayır' dedi
Avrupa Birliği'nin yenilenmesini içeren Lizbon Anlaşması'nı halkının oyuna sunan tek ülke hayal kırıklığı yaşattı. ...
Dünya 'Başkan Obama'yı bekliyor
Pew'in anketinde siyahi başkan adayına ABD karşıtlığında yüzde 77 ile önde olan Türkiye dahil 21 dünya ülkesinden 'tam' ...